Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

ΑρχικήΝέαΉταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων
spot_img

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Έχει στηθεί ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που πουλά βρώσιμα έντομα, μέσα σε μια εγκατάσταση κατασκήνωσης στο νομό Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία.

Τα έντομα εφιστούν την προσοχή τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για την επίλυση της παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων, παράλληλα με τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό.

Ο αυτόματος πωλητής δημιουργήθηκε από την Osawa Asami, μια influencer που μεταδίδει ζωντανά τις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο.

Το μενού του αποτελείται από 18 τύπους τηγανισμένων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων γρύλων και ακρίδων. Μερικά είναι πασπαλισμένα με αλάτι και μερικά είναι αρωματισμένα με σοκολάτα. Κυμαίνονται από 1.000 έως 2.600 γιεν, ή περίπου 7 έως 19 ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, ο Osawa δημιούργησε ένα άλλο μηχάνημα αυτόματης πώλησης με βρώσιμα έντομα στο χωριό Achi, και σύμφωνα με το Euronews, μερικά από τα έντομα είχαν ξεπουλήσει.

Είπε ότι ο νομός Ναγκάνο συγκεκριμένα, έχει μια κουλτούρα κατανάλωσης εντόμων, οπότε ελπίζει ότι τα βρώσιμα έντομα θα κερδίσουν δημοτικότητα μέσω των αυτόματων πωλητών. Επίσης δήλωσε πως επιθυμεί τα παιδιά και οι γυναίκες να τα απολαμβάνουν το ίδιο, καθώς έρχονται σε διαφορετικές γεύσεις, όπως η σοκολάτα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το πιο κάτω βίντεο και… καλή μας όρεξη!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο