Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

ΑρχικήΝέαΉταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων
spot_img

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Έχει στηθεί ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που πουλά βρώσιμα έντομα, μέσα σε μια εγκατάσταση κατασκήνωσης στο νομό Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία.

Τα έντομα εφιστούν την προσοχή τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για την επίλυση της παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων, παράλληλα με τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό.

Ο αυτόματος πωλητής δημιουργήθηκε από την Osawa Asami, μια influencer που μεταδίδει ζωντανά τις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο.

Το μενού του αποτελείται από 18 τύπους τηγανισμένων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων γρύλων και ακρίδων. Μερικά είναι πασπαλισμένα με αλάτι και μερικά είναι αρωματισμένα με σοκολάτα. Κυμαίνονται από 1.000 έως 2.600 γιεν, ή περίπου 7 έως 19 ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, ο Osawa δημιούργησε ένα άλλο μηχάνημα αυτόματης πώλησης με βρώσιμα έντομα στο χωριό Achi, και σύμφωνα με το Euronews, μερικά από τα έντομα είχαν ξεπουλήσει.

Είπε ότι ο νομός Ναγκάνο συγκεκριμένα, έχει μια κουλτούρα κατανάλωσης εντόμων, οπότε ελπίζει ότι τα βρώσιμα έντομα θα κερδίσουν δημοτικότητα μέσω των αυτόματων πωλητών. Επίσης δήλωσε πως επιθυμεί τα παιδιά και οι γυναίκες να τα απολαμβάνουν το ίδιο, καθώς έρχονται σε διαφορετικές γεύσεις, όπως η σοκολάτα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το πιο κάτω βίντεο και… καλή μας όρεξη!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα