Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

ΑρχικήΝέαΉταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων
spot_img

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

Έχει στηθεί ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης που πουλά βρώσιμα έντομα, μέσα σε μια εγκατάσταση κατασκήνωσης στο νομό Ναγκάνο, στην κεντρική Ιαπωνία.

Τα έντομα εφιστούν την προσοχή τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για την επίλυση της παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων, παράλληλα με τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό.

Ο αυτόματος πωλητής δημιουργήθηκε από την Osawa Asami, μια influencer που μεταδίδει ζωντανά τις δραστηριότητές της στο Διαδίκτυο.

Το μενού του αποτελείται από 18 τύπους τηγανισμένων εντόμων, συμπεριλαμβανομένων γρύλων και ακρίδων. Μερικά είναι πασπαλισμένα με αλάτι και μερικά είναι αρωματισμένα με σοκολάτα. Κυμαίνονται από 1.000 έως 2.600 γιεν, ή περίπου 7 έως 19 ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, ο Osawa δημιούργησε ένα άλλο μηχάνημα αυτόματης πώλησης με βρώσιμα έντομα στο χωριό Achi, και σύμφωνα με το Euronews, μερικά από τα έντομα είχαν ξεπουλήσει.

Είπε ότι ο νομός Ναγκάνο συγκεκριμένα, έχει μια κουλτούρα κατανάλωσης εντόμων, οπότε ελπίζει ότι τα βρώσιμα έντομα θα κερδίσουν δημοτικότητα μέσω των αυτόματων πωλητών. Επίσης δήλωσε πως επιθυμεί τα παιδιά και οι γυναίκες να τα απολαμβάνουν το ίδιο, καθώς έρχονται σε διαφορετικές γεύσεις, όπως η σοκολάτα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το πιο κάτω βίντεο και… καλή μας όρεξη!

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα