Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣτην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...
spot_img

Η τεράστια διαφορά μεταξύ ευχολογίων και ολοκληρωμένου προγραμματισμού

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Στις 22.6.22 διαβάσαμε το εξής: τις ενθαρρυντικές προοπτικές του Τουρισμού στην Ελλάδα τον οποίο χαρακτήρισε «πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ η οποία μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον τουρισμό «στυλοβάτη της οικονομίας και πηγή εθνικού πλούτου» που όπως είπε βρίσκεται «αντιμέτωπος όμως και πάλι με νέα στοιχήματα» και κάλεσε τους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα, δίνοντας καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή:

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/tourism/81411/toyrismos-ekklisi-mitsotaki-gia-kalyteroys-misthoys-kai-oroys-ergasias/

Επαναλαμβάνω την ημερομηνία: 22 Ιούνη 2022!

Όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ήταν έτοιμη για την τουριστική περίοδο από τον Μάρτη του 2022, ο Πρωθυπουργός μας ανακάλυψε το πρόβλημα στα τέλη Ιούνη!

Και εδώ είναι το πρόβλημα: πώς θα δουλέψει η βιομηχανία που λέγεται τουρισμός χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς γενικότερο προγραμματισμό;

Με βερμπαλισμούς και επικοινωνιακές κορώνες, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Αν θέλουμε ως χώρα να έχουμε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, τότε πολλά πρέπει να αλλάξουν…

Εκτός αν θέλουμε να μείνουμε στην εποχή των rooms to let και των τουριστών που καταναλώνουν μια χωριάτικη σαλάτα.

Επιμύθιο: βρέθηκα για λίγες μέρες στην Ελλάδα στα μέσα Ιούνη. Μου έκανε εντύπωση το εξαιρετικό service όπου και αν κάτσαμε με την παρέα μου. Και η υψηλή ποιότητα όλων των γευμάτων μας. Η Ελλάδα είναι χώρα που της αξίζει τουρίστες υψηλών απαιτήσεων άρα και βαλαντίων. Αλλά, και η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων! Σε βάθος χρόνου! Όχι με ευχολόγια αλλά προγραμματισμό σε βάθος χρόνου.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο