Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score

ΑρχικήΝέαΗ Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score
spot_img

Η Ιταλία έχει αρχίσει να προωθεί και στην Ισπανία την επισήμανση τροφίμων Nutrinform, μια εναλλακτική λύση για το Nutri-Score.

Το Nutri-Score αναπτύχθηκε στη Γαλλία αλλά επικρίθηκε αρκετά από την Ιταλία και αρκετές ακόμα χώρες, οι οποίες δε συμφωνούν με τον τρόπο αξιολόγησης των τροφίμων.

Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο στη Μαδρίτη, το οποίο είχε σκοπό να παρουσιάσει το σύστημα Nutrinform Battery – που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση – σε ένα εξειδικευμένο ισπανικό κοινό.

Η εκδήλωση, που προωθήθηκε από την ιταλική πρεσβεία στην ισπανική χώρα και από την Federalimentare, περιλάμβανε τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων όπως ο κριτικός γαστρονομίας Alberto Luchini, ο οποίος ενήργησε ως συντονιστής, ο καθηγητής Luca Piretta από το Università Campus Bio-medico της Ρώμης, η ερευνήτρια Daniela Martini από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ο διατροφολόγος Rafael Moreno Rojas από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα.

Το Nutrinform παρουσιάστηκε ως ένα «αξιόπιστο, αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σύστημα επισήμανσης» ικανό να «διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών καθώς και τα τυπικά προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής, προωθώντας ταυτόχρονα υγιεινές διατροφικές συνήθειες».

«Η ιταλική πρόταση βασίστηκε στην κεντρικότητα των καταναλωτών και των δικαιωμάτων τους, καθώς και στην εκπαίδευση για υπεύθυνη και συνειδητή κατανάλωση», δήλωσε σύμφωνα με το ansamed ο Ιταλός πρέσβης στην Ισπανία Riccardo Guariglia στις τελικές του παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο