Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score

ΑρχικήΝέαΗ Ιταλία προωθεί στην Ισπανία το αντίπαλον δέος του Nutri-Score
spot_img

Η Ιταλία έχει αρχίσει να προωθεί και στην Ισπανία την επισήμανση τροφίμων Nutrinform, μια εναλλακτική λύση για το Nutri-Score.

Το Nutri-Score αναπτύχθηκε στη Γαλλία αλλά επικρίθηκε αρκετά από την Ιταλία και αρκετές ακόμα χώρες, οι οποίες δε συμφωνούν με τον τρόπο αξιολόγησης των τροφίμων.

- Advertisement -

Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο στη Μαδρίτη, το οποίο είχε σκοπό να παρουσιάσει το σύστημα Nutrinform Battery – που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση – σε ένα εξειδικευμένο ισπανικό κοινό.

Η εκδήλωση, που προωθήθηκε από την ιταλική πρεσβεία στην ισπανική χώρα και από την Federalimentare, περιλάμβανε τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων όπως ο κριτικός γαστρονομίας Alberto Luchini, ο οποίος ενήργησε ως συντονιστής, ο καθηγητής Luca Piretta από το Università Campus Bio-medico της Ρώμης, η ερευνήτρια Daniela Martini από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ο διατροφολόγος Rafael Moreno Rojas από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα.

Το Nutrinform παρουσιάστηκε ως ένα «αξιόπιστο, αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σύστημα επισήμανσης» ικανό να «διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών καθώς και τα τυπικά προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής, προωθώντας ταυτόχρονα υγιεινές διατροφικές συνήθειες».

«Η ιταλική πρόταση βασίστηκε στην κεντρικότητα των καταναλωτών και των δικαιωμάτων τους, καθώς και στην εκπαίδευση για υπεύθυνη και συνειδητή κατανάλωση», δήλωσε σύμφωνα με το ansamed ο Ιταλός πρέσβης στην Ισπανία Riccardo Guariglia στις τελικές του παρατηρήσεις.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα