Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Να τι να φάτε για να τονωθείτε!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑισθάνεστε κουρασμένοι; Να τι να φάτε για να τονωθείτε!
spot_img

4 κατηγορίες τροφών που μπορείτε να προτιμήσετε σε περιόδους που αισθάνεστε έντονη κόπωση.

Η καθημερινότητά μας μπορεί πολλές φορές να είναι από μόνη της κουραστική, αλλά γνωρίζατε ότι πολλές φορές μπορεί και η διατροφή μας να ευθύνεται για το ότι νιώθουμε κόπωση; Σύμφωνα με μια μελέτη από τοΠανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, υδατάνθρακες, όπως τα μακαρόνια και το ρύζι μπορούν να εντείνουν τα συμπτώματα κόπωσης.

  Αλλά μην ανησυχείτε! Μπορείτε να τονώσετε το σώμα και την ενέργειά σας, εάν καταναλώνετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία υποστηρίζουν και το ανοσοποιητικό σας.

Βάλτε «πράσινο» στη διατροφή σας

Εάν αισθάνεστε εξάντληση ή κούραση, η κατανάλλωση φυλλώδων, πράσινων λαχανικών, όπως το σπανάκι θα ήταν μια καλή λύση. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tanya Borowski, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Woman and Home,  φυλλώδη πράσινα, όπως το λάχανο, το κάρδαμο και τα χόρτα περιέχουν βιταμίνη Α, Β6 και Β9, καθώς και σίδηρο. Όλα αυτά  βοηθούν στην υποστήριξη της ανάπτυξης των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι οι κύριοι πάροχοι ενέργειας του σώματος καθώς μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες στο σώμα.

Δημητριακά ολικής και πείτε αντίο στην κούραση!

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη, το καστανό ρύζι και η προζύμι, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6, Β9 και Β12, απαραίτητα για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης που υπάρχει σε αφθονία στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Είναι, επίσης, πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες τονώνουν το σώμα σας. Εάν, λοιπόν, είστε άνθρωποι που καταναλώνετε αρκετό ψωμί, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται παρά να ανταλλάξετε το λευκό με ολικής.

Αυγά ως βασική πηγή πρωτεΐνης

Τα αυγά παρέχουν πηγές βιταμινών Β, σιδήρου και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, αλλά και βιταμίνης D. Η βιταμίνη D, εάν δεν υπάρχει σε ικανοποιητικό βαθμό, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα κόπωσης. Βάσει όλων των παραπάνω, προτιμήστε αυγά σε διάφορες μορφές τους στα γεύματά σας για να επανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Όπως πάντα…λαχανικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά μας κάνουν καλό, ακριβώς επειδή είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούν, ωστόσο, να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στην κούραση. Σύμφωνα με την Borowski, τα λαχανικά παρέχουν πολυφαινόλες και φυτικές ίνες για να ενισχύσουν το μικροβίωμα στο έντερό σας.  Οπότε, υγιές μικροβίωμα σημαίνει και ισχυρότερο ανοσοποιητικό, άρα και λιγότερη κούραση.

Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και…σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν ωμέγα 3 λιπαρά, πρωτεΐνες και βασικά μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος. Τόσο οι ξηροί καρποί, όσο και τα αποξηραμένα φρούτα και οι σπόροι, όπως chia, λοιπόν, μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί. Προτιμήστε τα σαν σνακ στη δουλειά ή προσθέστε τα σε γεύματα και σαλάτες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα