Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Wendy’s: Δεκάδες ασθενείς με E. coli από μαρούλι σε σάντουιτς

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνWendy's: Δεκάδες ασθενείς με E. coli από μαρούλι σε σάντουιτς
spot_img

84 τροφικές δηλητηριάσεις – Οκτώ παρουσίασαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS)

84 άνθρωποι έχουν νοσήσει με E. coli μετά από γεύμα που κατανάλωσαν από την τρίτη μεγαλύτερη διεθνή αλυσίδα fast food των ΗΠΑ Wendy’s που μάλιστα έχει το σύνθημα “η ποιότητα είναι η συνταγή μας”…

Η αλυσίδα που έχει παρουσία σε πολλές χώρες του πλανήτη -στην Ευρώπη δραστηριοποιείται μόνο στην Ολλανδία λόγω νομικού κολλήματος – είναι γνωστή για τα τετράγωνα χάμπουργκερ, τις πατάτες με θαλασσινό αλάτι και το Frosty , μια μορφή παγωτού μαλακού σερβιρίσματος αναμεμειγμένο με άμυλο. Το μενού της Wendy’s αποτελείται κυρίως από χάμπουργκερ , σάντουιτς κοτόπουλου , τηγανιτές πατάτες και ποτά όπως το Frosty.

Η εστία της επιδημίας εντοπίζεται μάλλον στο μαρούλι romaine που υπάρχει μέσα στα σάντουιτς της αλυσίδας. Από τους 84 οι 38 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο. Δυστυχώς οκτώ άτομα νόσησαν με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) που είναι ένας τύπος νεφρικής ανεπάρκειας που συχνά οδηγεί σε μεταμόσχευση νεφρού, εγκεφαλικούς τραυματισμούς και μερικές φορές θάνατο.

Σύμφωνα με το Food Safety News «Το CDC δεν συμβουλεύει να αποφεύγουν οι άνθρωποι να τρώνε στα εστιατόρια Wendy’s ή να σταματήσουν να τρώνε μαρούλι romaine” σύμφωνα με την ενημέρωση του οργανισμού για την επιδημία. «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι το μαρούλι romaine που πωλείται σε παντοπωλεία, σερβίρεται σε άλλα εστιατόρια ή σε σπίτια ανθρώπων συνδέεται με αυτό το ξέσπασμα. Οι ερευνητές εργάζονται για να επιβεβαιώσουν εάν το μαρούλι romaine είναι η πηγή αυτής της επιδημίας και εάν το μαρούλι romaine που σερβίρεται στα εστιατόρια της Wendy’s σερβίρεται ή πωλείται σε άλλες επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο