Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μ. Γκορμπατσόφ: Η viral διαφήμιση της Pizza Hut και οι αντιδράσεις – video

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΜ. Γκορμπατσόφ: Η viral διαφήμιση της Pizza Hut και οι αντιδράσεις - video
spot_img

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ – Μία από τις 10 κορυφαίες διαφημίσεις διασημοτήτων σύμφωνα με τους Times – Γιατί ο Ρώσος ηγέτης αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει

Πλήρης ημερών, έφυγε χθες από τη ζωή στα 91 του χρόνια, o  Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ο οποίος καθόρισε τον πυρηνικό αφοπλισμό, την εξομάλυνση των Αμερικανοσοβιετικών σχέσεων, αλλά και την εξωστρέφεια της χώρας του. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής σε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη ηγέτης, συνέβαλε στην “δυτικοποίηση” των Ρώσων, αλλά δέχθηκε και έντονη κριτική για αρκετές επιλογές του, μεταξύ των οποίων η πολυσυζητημένη διαφήμιση της Pizza Hut, η οποία έχει περιγραφεί ως ενδεικτική της νίκης του καπιταλισμού στη Ρωσία.

Η επιλογή του Γκορμπατσόφ, είχε επικριθεί έντονα από τους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι ανέφεραν ότι σε λίγο… θα διαφημίζει και σερβιέτες! Ο ίδιος είχε προσπαθήσει πάντως να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στη διαφήμιση υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στη διαδικασία δημιουργίας μιας βιβλιοθήκης και ενός αρχείου της περεστρόικα και το έργο αυτό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά».

Η διαφήμιση έγινε το 1997 και πρωταγωνιστούσε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ μαζί με τη 10χρονη εγγονή του Αναστασία, η οποία απολάμβανε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα… Η διαφήμιση μεταδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Rose Bowl το 1998 την 1η Ιανουαρίου, αλλά όχι στη Ρωσία όπου ο Γκορμπατσόφ επικρίθηκε ευρέως στα μέσα ενημέρωσης για την συμμετοχή του στη διαφήμιση. Χρόνια μετά την αρχική μετάδοση, η διαφήμιση έγινε viral. Οι Times συμπεριέλαβαν τη διαφήμιση σε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες διαφημίσεις διασημοτήτων. Το Thrillist το ονόμασε σε ένα άρθρο του 2014 ως μία από τις 11 πιο περίεργες εγκρίσεις διασημοτήτων.

Η διαφήμιση γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 1997 στην Κόκκινη Πλατεία και σε ένα εστιατόριο Pizza Hut στη Μόσχα. Στο διαφημιστικό σποτ, μια οικογένεια μέσα στο εστιατόριο Pizza Hut συζητά την πολιτική κληρονομιά του Γκορμπατσόφ. Οι δύο άντρες διαφωνούν μέχρι που η γυναίκα λέει ότι ο Γκορμπατσόφ τους έδωσε την Pizza Hut.

Η διαφήμιση ξεκινάει με μια εναέρια θέα στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος και στην πλατεία Manezhnaya από τη θέα του Four Seasons Hotel Moscow μετά από χιονόπτωση. Στη συνέχεια, ο Γκορμπατσόφ περπατά μέσα στο χιόνι με μια ομπρέλα, μαζί με την εγγονή του Αναστασία Βιργκάνσκαγια ενώ στο βάθος φαίνεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου. Μπαίνουν στο εστιατόριο Pizza Hut στην Κόκκινη Πλατεία και κάθονται σε ένα τραπέζι στη γωνία.

Μια οικογένεια στο εστιατόριο κάθεται σε ένα άλλο τραπέζι. Ο πατέρας (που υποδύεται ο Ρίτσαρντ Μάρνερ ) παρατηρεί τον Γκορμπατσόφ και παραπονιέται: «Εξαιτίας του έχουμε οικονομική σύγχυση». «Εξαιτίας αυτού, έχουμε ευκαιρίες», διαμαρτύρεται ο γιος. Ο ισχυρισμός ακολουθείται από ανταγωγή: «Εξαιτίας αυτού, έχουμε πολιτική αστάθεια» – «Εξαιτίας αυτού, έχουμε ελευθερία» – «Απόλυτο χάος» – «Ελπίδα!». Η μητέρα παρεμβαίνει: “Εξαιτίας του έχουμε πολλά πράγματα … όπως η Pizza Hut.” Τώρα η οικογένεια συμφωνεί. Αυτοί και όλο το εστιατόριο σηκώνονται από τις θέσεις τους, με φέτες πίτσας στο χέρι, για να χαιρετίσουν τα επιτεύγματά του. Η κάμερα τραβάει τον ίδιο τον Γκορμπατσόφ, τραβώντας την προσοχή.

Η φωνή λέει: «Μερικές φορές, τίποτα δεν φέρνει κοντά τους ανθρώπους καλύτερα από μια ωραία ζεστή πίτσα από την Pizza Hut». Η χορωδία των επευφημιών ακούγεται ακόμη πιο δυνατά, σαν να αντηχεί σε όλη τη Μόσχα. Στο τέλος, βγαίνει το σλόγκαν “Καλοί φίλοι. Μεγάλη πίτσα.” Μία διαφορετική εκδοχή περιελάμβανε το σλόγκαν «Έχετε πάει στην άκρη;».

Η Pizza Hut άνοιξε το 1990 στη Μόσχα, λίγους μήνες μετά το άνοιγμα του πρώτου McDonald’s στη Ρωσία. Ήταν ένα από τα πρώτα εστιατόρια ξένης ιδιοκτησίας που μπόρεσε να ανοίξει στη Σοβιετική Ρωσία , εν μέρει χάρη στην πολιτική περεστρόικα του ίδιου του Γκορμπατσόφ. Η ιδέα για μια Pizza Hut στη Μόσχα προήλθε από μια προσωπική φιλία μεταξύ του Σοβιετικού Πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Dobrynin και του Donald M. Kendall, Διευθύνοντος Συμβούλου της μητρικής εταιρείας PepsiCo της Pizza Hut

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα