Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτόμα μέθοδος ελέγχου των παρασίτων στις καλλιέργειες

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΚαινοτόμα μέθοδος ελέγχου των παρασίτων στις καλλιέργειες
spot_img

Επιστήμονες του UC Riverside αναζητούν μια χημική ουσία που διαταράσσει το ζευγάρωμα εντόμων και άλλων παρασίτων και θα μπορούσε να τα εμποδίσει να καταστρέφουν τις σοδειές.

Η μελέτη έγινε με αφορμή την καταστροφή των αβοκάντο στην Καλιφόρνια από μικρά σκαθάρια που τρυπούν τα φρούτα για να γεννήσουν τα αυγά τους. Σύμφωνα με τους εντομολόγους τα έντομα ζουν βαθιά μέσα στα φρούτα όπου προστατεύονται και από τα εντομοκτόνα και από τους φυσικούς εχθρούς τους, αλλά αυτή η συγκατοίκηση καθιστά τα φρούτα μη βρώσιμα

Οι επιστήμονες επιστράτευσαν μια εμπειρογνώμονα στις φερομόνες εντόμων. Η φερομόνη είναι χημική ουσία που απελευθερώνεται από ένα ζώο προκειμένου να προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση, ή να μεταδώσει κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο άτομο, πάντα όμως του ίδιου είδους. Υπάρχουν φερομόνες κινδύνου, εντοπισμού τροφής, σεξουαλικές και πολλές άλλες. Το ζήτημα που αναλύθηκε στην μελέτη είναι η φερομόνες αναπαραγωγής.

Οι ερευνητές είπαν πως θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν τις καλλιέργειες με τόση πολλή φερομόνη που τα αρσενικά και τα θηλυκά δεν μπορούν να βρουν το ένα το άλλο, και επομένως δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Αυτό θα μειώσει τη ζημιά στους καρπούς ενώ επιτρέπει στους καλλιεργητές να χρησιμοποιούν λιγότερα εντομοκτόνα.

Οι εργασίες για τον εντοπισμό, τη σύνθεση και τη δοκιμή αυτής της φερομόνης, υποστηρίζονται από επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια, καθώς και από την Επιτροπή Αβοκάντο της Καλιφόρνια. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο