Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν κακή διατροφή και διατροφική ανασφάλεια

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη: Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν κακή διατροφή και διατροφική ανασφάλεια
spot_img

Νέα μελέτη της Σχολής Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU

Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αξιολογήσουν τη διατροφή τους ως φτωχή και είναι πιο πιθανό να βιώσουν επισιτιστική ανασφάλεια σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics .

Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 έως 44 ετών, αναφέρει ότι έχει τουλάχιστον μία αναπηρία που σχετίζεται με την ακοή, την όραση, τη γνωστική λειτουργία, την κινητικότητα, την αυτοφροντίδα ή την ανεξάρτητη διαβίωση.

Για να κατανοήσουν καλύτερα τη διατροφή των γυναικών με αναπηρίες, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από από το 2013 έως το 2018 σε 3.579 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 44 ετών.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία, οι γυναίκες με αναπηρία ήταν πιο πιθανό να αξιολογήσουν τη διατροφή τους ως κακή και να αναφέρουν την επισιτιστική τους ασφάλεια ως χαμηλή ή πολύ χαμηλή. Ήταν επίσης πιο πιθανό να καταναλώνουν κατεψυγμένα τρόφιμα και να συμμετάσχουν σε προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας. Οι γυναίκες με αναπηρία ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είναι το κύριο άτομο στο νοικοκυριό τους υπεύθυνο για τον προγραμματισμό γευμάτων, την προετοιμασία και τις αγορές τροφίμων.

Η Andrea Deierlein , αναπληρώτρια καθηγήτρια διατροφής για τη δημόσια υγεία στο NYU School of Global Public Health και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Μια υγιεινή διατροφή απαιτεί πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα και τους πόρους ή την ικανότητα παρασκευής τους, και οι γυναίκες με αναπηρία μπορεί να αντιμετωπίσουν εμπόδια λόγω ιατρικών καταστάσεων ή σωματικών περιορισμών».

Πηγή: EurekAlert

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα