Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Σκωτσέζοι τρώνε δημητριακά με γάλα από… τη νεολιθική εποχή!

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΟι Σκωτσέζοι τρώνε δημητριακά με γάλα από... τη νεολιθική εποχή!
spot_img

Εντοπίστηκαν μπολ με δημητριακά και γάλα που χρονολογούνται γύρω στο 3600 με 3300 π.Χ. δηλαδή πριν από περίπου 5.500 χρόνια!

Οι Νεολιθικοί Βρετανοί μαγείρευαν δημητριακά, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού, σε γλάστρες για να φτιάξουν πρώιμες μορφές χυλού και στιφάδου, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Οι επιστήμονες έκαναν την ανακάλυψη πραγματοποιώντας χημική ανάλυση αρχαίας και απίστευτα καλοδιατηρημένης κεραμικής που βρέθηκε στα νερά που περιβάλλουν μικρά τεχνητά νησιά που ονομάζονται Crannogs στη Σκωτία.

Η ομάδα, ανακάλυψε ότι τα δημητριακά μαγειρεύονταν σε γλάστρες και αναμειγνύονταν με γαλακτοκομικά προϊόντα και περιστασιακά με κρέας, πιθανότατα για να δημιουργηθούν πρώιμες μορφές πλιγούρι και στιφάδο.

Ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονταν αυτά τα κρανονγκ χρησιμοποίησαν μικρότερες κατσαρόλες για να μαγειρέψουν δημητριακά με γάλα και μεγαλύτερες κατσαρόλες για πιάτα με βάση το κρέας.

Η Δρ Lucy Cramp, του Τμήματος Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα μας δίνει ένα παράθυρο στις γαστρονομικές παραδόσεις των πρώιμων αγροτών που ζούσαν στο βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης, των οποίων οι τρόποι ζωής είναι ελάχιστα κατανοητοί. Μας δίνει την πρώτη ματιά στα είδη των πρακτικών που συνδέθηκαν με αυτές τις αινιγματικές τοποθεσίες νησίδων».

Οι ερευνητές είπαν ότι η προσέγγισή τους έχει τώρα αποκαλύψει στοιχεία για δημητριακά στη νεολιθική κεραμική από σκωτσέζους κραννογκ που χρονολογούνται γύρω στο 3600 με 3300 π.Χ. Η καλλιέργεια δημητριακών στη Βρετανία χρονολογείται γύρω στο 4000 π.Χ. και πιθανώς εισήχθη από μετανάστες αγρότες από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα