Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προώθηση των οίνων της Αττικής σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Ιαπωνία και Κορέα

ΑρχικήΝέαΠροώθηση των οίνων της Αττικής σε ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Ιαπωνία και Κορέα
spot_img

Στη δράση της Περιφέρειας Αττικής συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και συμμετέχουν 20 οινοποιεία

Δυναμικό πρόγραμμα προώθησης των οίνων της Αττικής σε Τρίτες Χώρες, ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή 20 οινοποιείων εκ των οποίων τα 17 είναι μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής.

   Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους και στη διάρκεια του, έως τον Αύγουστο 2023, θα υλοποιηθεί σειρά στοχευμένων δράσεων για την ανάδειξη των ποιοτικών οίνων της Αττικής.

    Ήδη, η περιφέρεια ξεκίνησε δυναμικά την προώθηση των πλέον σημαντικών ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) οίνων (ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Ρετσίνα Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα) στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία masterclass στον Καναδά και παρουσιάσεις σε δείπνα, σε τηλεοπτικές εκπομπές και σεμινάρια, στο Λονδίνο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα.

   Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις υλοποιούνται με τη συμμετοχή διακεκριμένων masters of wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού για τους ΠΓΕ οίνους που προωθούνται κά. 

    «Ο Αττικός αμπελώνας και οι μοναδικές του ποικιλίες είναι γνωστά για τα ποιοτικά, εξαίρετα κρασιά που παράγουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας: «Αυτά τα κρασιά, μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών, επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι ο αττικός αμπελώνας, με την σπουδαία παράδοση των 2.500 ετών, μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα