Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τάση: Υγεία και ευεξία, καθοριστικοί παράγοντες για τις αγορές των καταναλωτών – Νέα έρευνα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤάση: Υγεία και ευεξία, καθοριστικοί παράγοντες για τις αγορές των καταναλωτών - Νέα έρευνα
spot_img

Συντριπτική αύξηση των δαπανών σε προϊόντα που προωθούν την υγεία την ευημερία και την ευεξία

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Accenture οι καταναλωτές θεωρούν πλέον ότι η υγεία και η φυσική κατάσταση και η ευεξία αποτελούν πλέον καθοριστικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν μία αγορά. Η έρευνα σε 11.000 καταναλωτές από 16 χώρες έδειξε ότι το 80% σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες σε προϊόντα που ευνοούν την υγεία και την ευημερία αν και το 66% δηλώνει ότι είναι οικονομικά πιεσμένο.

«Παρά τις δύσκολες στιγμές, είναι σαφές ότι οι άνθρωποι έχουν επαναπροσδιορίσει την υγεία και την ευημερία ως βασικό αγαθό και σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τις δαπάνες τους σε αυτόν τον τομέα φέτος, ανεξάρτητα από τα επίπεδα εισοδήματος», δήλωσε ο Oliver Wright, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος. στην Accenture και επικεφαλής της βιομηχανίας Καταναλωτικών Αγαθών & Υπηρεσιών του ομίλου.

Η αγορά υγείας και ευεξίας αναμένεται να ξεπεράσει σε δαπάνες το 1 τρις δολάρια μέχρι το 2025 σε παγκόσμιο επίπεδο γιαυτό και πρέπει η βιομηχανία τροφίμων να προσαρμοστεί άμεσα σε αυτές τις καταναλωτικές επιταγές…

Ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών

Σύμφωνα με την Accenture, με σημαντικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, είναι σημαντικό οι επωνυμίες να κατανοούν το πλαίσιο στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις αγοράς – μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα (64%) επιθυμούν οι εταιρείες να ανταποκρίνονται ταχύτερα με νέες προσφορές για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών τους.

2022  European Supermarket Magazine  – Άρθρο του Stephen Wynne-Jones.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο