Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστημονική ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην έκθεση “Συσκευασία 2022”

ΑρχικήΝέαΕπιστημονική ημερίδα της ΠΕΤΕΤ στην έκθεση "Συσκευασία 2022"
spot_img

“Ο ρόλος της συσκευασίας στην βιώσιμη ανάπτυξη και ασφάλεια τροφίμων”

Η ΠΕΤΕΤ συμμετέχει σταθερά στην έκθεση συσκευασία με περίπτερο και οργάνωση επιστημονικής ημερίδας ,σε συνεργασία με τον ΣΥΒΙΠΥΣ το Σάββατο 1/10/2022, ώρα 15.00.

Θέμα της ημερίδας:” Ο ρόλος της συσκευασίας στην βιώσιμη ανάπτυξη και ασφάλεια τροφίμων”
Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Σάββατο 1/10/2022 και ώρα 15.00-18.00

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

15:15- 15:30 Προσέλευση- Εγγραφές
15.30- 15.40 Χαιρετισμός , Προέδρου ΠΕΤΕΤ κ. Ιωάννη Σμαρνάκη
Χαιρετισμός ,Προέδρου ΣΥΒΙΠΥΣ κ. Δημήτρη Μαντή
ΟΜΙΛΙΕΣ
15.40- 16:00 Αθανασία Αντωνίου , Γεωπόνος –Τεχνολόγος Τροφίμων
Θέμα: Ο ρόλος της συσκευασίας στην βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια τροφίμων
16.00- 16.20 Ζήσης Γραμμουτσιάνος, Χημικός Μηχανικός
Θέμα: Βιώσιμη ανάπτυξη και εύκαμπτα υλικά συσκευασίας που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα
16.20- 16.40 Δρ. Ελένη Γώγου, Επ Καθηγήτρια, Τμ. Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Θέμα: Νέες τάσεις στην έξυπνη συσκευασία τροφίμων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Blockchain
16.40-17.00 Κυριακή Ξανθίδου, Χημικός MSC, Εργαστήριο Συσκευασιών, Τσακαλίδης A.E.
Θέμα: Ανακύκλωση υλικών σε επαφή με τρόφιμα : Προκλήσεις & Περιορισμοί
17.00-17.20 Ανδρέας Μητρόπουλος , Χημικός Μηχανικός, HENKEL
Θέμα: Ο ρόλος της συγκολλητικής ουσίας στην δυνατότητα ανακύκλωσης της συσκευασίας και στο αποτύπωμα της.
17.20-17.40 Στελλίνα Μεγρέμη, Γεωπόνος, MSc, Εργαστήριο Συσκευασίας ERGANAL Θέμα: Ο ρόλος της οργανοληπτικής αξιολόγησης της συσκευασίας στην ασφάλεια των
τροφίμων

17.40-18.00 Γεράσιμος Βουκελάτος, Product manager , Palamidis S.A.,
Θέμα: Μύθοι και αλήθειες για το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα του πλαστικού

18.00- 18.20 Στρογγυλό τραπέζι-Ερωτήσεις
Συντονιστής: Παναγιώτης Μανιατέας – Γ. Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα