Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salmonella – Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαSalmonella - Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο
spot_img

Η Ferrero ανέκτησε την πλήρη άδεια παραγωγής για το εργοστάσιό της στο Arlon στο Βέλγιο, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την επιδημίας σαλμονέλας στα προϊόντα Kinder.

Ο βελγικός οργανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων, AFSCA, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι χορήγησε «οριστική άδεια» για την παραγωγή στην εγκατάσταση της Fererro στο Αρλόν του Βελγίου.

- Advertisement -

Η Ferrero αναγκάστηκε να αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο στις 8 Απριλίου, αφού η τοποθεσία εντοπίστηκε ως πηγή του βακτηρίου Salmonella Typhimurium. Η μόλυνση φέρεται να οφείλεται σε μολυσμένα φίλτρα δύο δεξαμενών εντός των εγκαταστάσεων. Εκατοντάδες κρούσματα αναφέρθηκαν παγκοσμίως από την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder της ιδιωτικής ιταλικής εταιρείας. Η Ferrero είχε καθυστερήσει να αναφέρει το ξέσπασμα της σαλμονέλας προτού ξεκινήσει μια παγκόσμια ανάκληση προϊόντων Kinder,  με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Ιανουαρίου.

Τον Ιούνιο, η Ferrero έλαβε «υπό όρους εξουσιοδότηση» να επανεκκινήσει την παραγωγή με ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, ωσότου να ικανοποιήσει πλήρως τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων. Αφού σε όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε σαλμονέλα στην εγκατάσταση, η AFSCA επέτρεψε την επαναλειτουργία με την προϋπόθεση των στενών παρακολουθήσεων και επιθεωρήσεων.

Η Ferrero δήλωσε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου πως εργάστηκε υπό την επίβλεψη της AFSCA, «χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα βελτιωμένης ποιότητας και δοκιμές», αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Just Food. «Αυτά τα νέα πρωτόκολλα ποιότητας περιλαμβάνουν ένα αυξημένο σχέδιο δειγματοληψίας και τοποθετούν το σύστημα παρακολούθησης ποιότητας πέρα ​​από τις τρέχουσες νομικές απαιτήσεις», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα