Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salmonella – Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαSalmonella - Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο
spot_img

Η Ferrero ανέκτησε την πλήρη άδεια παραγωγής για το εργοστάσιό της στο Arlon στο Βέλγιο, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την επιδημίας σαλμονέλας στα προϊόντα Kinder.

Ο βελγικός οργανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων, AFSCA, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι χορήγησε «οριστική άδεια» για την παραγωγή στην εγκατάσταση της Fererro στο Αρλόν του Βελγίου.

Η Ferrero αναγκάστηκε να αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο στις 8 Απριλίου, αφού η τοποθεσία εντοπίστηκε ως πηγή του βακτηρίου Salmonella Typhimurium. Η μόλυνση φέρεται να οφείλεται σε μολυσμένα φίλτρα δύο δεξαμενών εντός των εγκαταστάσεων. Εκατοντάδες κρούσματα αναφέρθηκαν παγκοσμίως από την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder της ιδιωτικής ιταλικής εταιρείας. Η Ferrero είχε καθυστερήσει να αναφέρει το ξέσπασμα της σαλμονέλας προτού ξεκινήσει μια παγκόσμια ανάκληση προϊόντων Kinder,  με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Ιανουαρίου.

Τον Ιούνιο, η Ferrero έλαβε «υπό όρους εξουσιοδότηση» να επανεκκινήσει την παραγωγή με ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, ωσότου να ικανοποιήσει πλήρως τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων. Αφού σε όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε σαλμονέλα στην εγκατάσταση, η AFSCA επέτρεψε την επαναλειτουργία με την προϋπόθεση των στενών παρακολουθήσεων και επιθεωρήσεων.

Η Ferrero δήλωσε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου πως εργάστηκε υπό την επίβλεψη της AFSCA, «χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα βελτιωμένης ποιότητας και δοκιμές», αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Just Food. «Αυτά τα νέα πρωτόκολλα ποιότητας περιλαμβάνουν ένα αυξημένο σχέδιο δειγματοληψίας και τοποθετούν το σύστημα παρακολούθησης ποιότητας πέρα ​​από τις τρέχουσες νομικές απαιτήσεις», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα