Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσθετα τροφίμων: Ήρθε ο γαλακτωματοποιητης από ακακία για να αντικαταστήσει τα Ε471

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠρόσθετα τροφίμων: Ήρθε ο γαλακτωματοποιητης από ακακία για να αντικαταστήσει τα Ε471
spot_img

Ένα βιώσιμο και οικονομικό συστατικό από δέντρο ακακίας λανσάει η Kerry Group που θα αντικαταστήσει λεκιθίνη ηλίανθου και τα μονο- και διγλυκερίδια.

O πόλεμος στην Ουκρανία, ως γνωστόν, έχει δυσκολέψει αρκετά τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς έχουν δημιουργηθεί αρκετές ελλείψεις σε πρώτες ύλες, οι οποίες ακόμα και αν βρεθούν, έχουν γίνει πια απλησίαστες.

Η εταιρεία γαλακτοκομικών Kerry Group, για να αντικαταστήσει τη λεκιθίνη ηλίανθου και τα μονο- και διγλυκερίδια σε προϊόντα τροφίμων και ποτών, τα οποία επίσης έχουν ακριβύνει πολύ, κυκλοφόρησε το Puremul , έναν γαλακτωματοποιητή από ακακία.

Τα μονο- και τα δυσγλυκερίδια, τα οποία η Kerry σκοπεύει να αντικαταστήσει, είναι οι πιο κοινά χρησιμοποιουμενοι γαλακτωματοποιητές, δηλαδή συστατικά που συνδυάζουν νερό και λάδι για να αποτρέψουν τον διαχωρισμό με τον ευρωπαϊκό αριθμό πρόσθετου τροφίμων E471. Προστίθενται σε τρόφιμα, όπως η μαγιονέζα ή τα αρτοπαρασκευάσματα, για να ενισχύσουν την υφή και τη συνοχή τους και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

 Ενώ ο FDA αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα συστατικά ως γενικά ασφαλή , ορισμένοι καταναλωτές ανησυχούν για τις μικρές ποσότητες τρανς λιπαρών τους. Επιπλέον, αν και η  λεκιθίνη ηλίανθου έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, πλέον είναι πολύ ακριβή για το μέσο παραγωγό τροφίμων.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις της Kerry στο Food Dive,  το Puremul μπορεί να προστεθεί φυτικά ποτά, αρτοσκευάσματα και κατεψυγμένα επιδόρπια, ως όχι μόνο μια φτηνή λύση στη μεγάλη πρόκληση της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με τη λεκιθίνη ηλίανθου, αλλά διαθέτει και άλλα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να το κάνουν ελκυστικό.

Το Puremul, σύμφωνα με την Kerry, δεν θεωρείται μόνο πιο υγιεινό από τα μονο- και διγλυκερίδια, αλλά ανταποκρίνεται και στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βιωσιμότητα, καθώς προέρχεται από το ανθεκτικό στην ξηρασία δέντρο ακακίας που καλλιεργείται από ντόπιους αγρότες στην Αφρική.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα