Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων (CoA) χωρίς να έχουν γίνει αναλύσεις!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠιστοποιητικά ανάλυσης τροφίμων (CoA) χωρίς να έχουν γίνει αναλύσεις!
spot_img

Η επιχείρηση-σκούπα των Ιταλικών Αρχών μετά την επιδημία λιστέρια, αποκάλυψε μεταξύ πολλών άλλων και παράνομες πρακτικές από εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων.

Η κινητοποίηση των Ιταλικών Αρχών μετά την μεγαλύτερη επιδημία Λιστερίωσης που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα οδήγησε σε «εντυπωσιακά» ευρήματα όσον αφορά στην ασφάλεια των Τροφίμων. Οι έλεγχοι ήταν σαρωτικοί σε 1.095 εταιρείες σε διάφορες περιοχές της χώρας και οδήγησαν σε κατάσχεση 14 τόνων τροφίμων αξίας 327.000 ευρώ και σε λουκέτα 23 εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που εμπλέκονται και ελέγχθηκαν είναι και δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων στο Παλέρμο. Η ομάδα υγείας των καραμπινιέρων σε συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας ανακαλύψαν μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων με μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα, παρήγαγαν ψευδείς αναφορές που πιστοποιούσαν αναλυτικές και μικροβιολογικές παραμέτρους που δεν ήταν αληθείς καθώς βασίζονταν σε αναλύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ σε τρόφιμα!

Να σημειωθεί πως στο 30% (335) των εγκαταστάσεων παραγωγής τροφίμων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ενώ οι ελεγκτές συνολικά από την επιχείρηση–σκούπα παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη 310 στελέχη και εργαζόμενους στη Ιταλική βιομηχανία τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο