Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξοπλισμός: Στοιβαζόμενο πλαστικό πλέγμα κατάλληλο για τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΕξοπλισμός: Στοιβαζόμενο πλαστικό πλέγμα κατάλληλο για τρόφιμα
spot_img

Τα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από πολυπροπυλένιο στοιβαζόμενα ράφια, χρησιμοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, όπως: ωρίμανση και συντήρηση τυριών, κρεάτων και αλλαντικών και στον τομέα των ψαριών. 

Η Ιταλική εταιρεία Avioincar sas κατασκευάζει  εξοπλισμό από ανοξείδωτο χάλυβα και πλαστικό για τον κλάδο των τροφίμων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 από τον Alfio Cristoforetti και ήταν η πρώτη ιταλική εταιρεία που παρήγαγε νάιλον γάντζους, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής. 

Η Avioincar ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή εξοπλισμού τροφίμων στους τομείς του κρέατος , των αλλαντικών και των γαλακτοκομικών προϊόντων .

Μεταξύ των προϊόντων εντύπωση προκαλεί το στοιβαζόμενο πλαστικό πλέγμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πολυπροπυλένιο για χρήση σε τρόφιμα. Χρησιμοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, όπως: ωρίμανση και συντήρηση τυριών, κρεάτων και αλλαντικών και στον τομέα των ψαριών. 

Το πλέγμα είναι ιδανικό για ωρίμανση τυριών, είναι διάτρητο και ανυψωμένο ώστε να επιτρέπει τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα για τη βελτίωση και την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης και τη μείωση του σχηματισμού μούχλας.

Το πλέγμα είναι στοιβαζόμενο και έχει τρία μέτρα σε ύψος 150, 180, 210 mm ανάλογα με το μέγεθος του τυριού που πρόκειται να αποθηκευτεί σε μικρό χώρο. Στιβαρό και σταθερό, στοιβάζεται εύκολα ακόμα και σε πέλλετ ή σε τροχούς για καλύτερη χρήση του διαθέσιμου χώρου.

  • Υλικό : πολυπροπυλένιο ποιότητας τροφίμων (PP) λευκό/μπλε χρώμα
  • Διαστάσεις : 760x580x 210 ή 180 ή 150 mm στοιβαζόμενα
  • Σύστημα παραγωγής : αντίσταση χύτευσης με έγχυση σε θερμοκρασίες λειτουργίας: -30, + 80 ° C
  • Καταλληλότητα για επαφή με τρόφιμα : όλα τα πλέγματα πολυπροπυλενίου για τρόφιμα είναι κατασκευασμένα με πιστοποιημένες πρώτες ύλες και είναι κατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες της ΕΕ. Χρήσεις: για αλάτισμα, ξήρανση και ωρίμανση τυριών.
  • Συνιστάται για τυριά όπως:  κατσικίσιο τυρί, κατσιότ, γκούντα, τομίνι, μουφετόν, κασκαβάλ, πεκορίνο Τοσκάνης, πεκορίνο Σαρδηνίας.
  • Η επιφανειακή σχάρα επιτρέπει σημαντικό αερισμό στο σχήμα, επιτρέποντας λιγότερη περιστροφή και λιγότερο σχηματισμό μούχλας.
  • Euro παλέτα : επιτρέπει έναν εύκολο και άνετο χειρισμό μέσα στις κυψέλες και τις αποθήκες καρυκευμάτων και αλατίσματος
  • Πλύσιμο : Τα είδη pp συνιστώνται να πλένονται με βασικά χλωριωμένα διαλύματα 1/2%, ή όξινα διαλύματα πάντα στο 1/2%. Καλό είναι επίσης να μην χρησιμοποιείτε διαλύματα με νιτρικό οξύ, γιατί με την πάροδο του χρόνου η ποιότητα του πλαστικού υλικού υποβαθμίζεται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο