Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΣκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά
spot_img

Βασικές σκέψεις για όσους ασχολούνται με την παραγωγή τροφίμων.

Ο σημερινός τίτλος είναι ένα γνωστό σλόγκαν των οικολόγων. Think globally, act locally.

Δεν είναι όμως μόνο των οικολόγων σύνθημα αυτές οι 4 λέξεις.

Θα έπρεπε να είναι και κατευθυντήριες γραμμές για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την παραγωγή τροφίμων και θέλουμε να κάνουμε πιο σταθερά βιώσιμες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον τις λειτουργίες των επιχειρήσεων.

Γι’αυτό συχνά γράφω για νέες εξελίξεις ως προς την αξιοποίηση παραπροϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων, όπως είναι ο ελαιοπυρήνας για παράδειγμα.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στον βρετανικό Guardian, αναλύονται οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η πρόκληση μεγάλη αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το περιβάλλον δεν είναι δικό μας, απλά το έχουμε δανεισθεί από… τα παιδιά μας!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα