Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα;

ΑρχικήΝέαΠοιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα;
spot_img

Νέα μελέτη από την European Paper Packaging Alliance (EPPA) απαντά στο ερώτημα για το ποιο υλικό συσκευασίας εγγυάται μεγαλύτερη βιωσιμότητα και υπερτερεί έναντι της επαναχρησιμοποίησιμης συσκευασίας.

Με τη λέξη “βιωσιμότητα” να ακούγεται συχνά και παντού, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας κάνουν ολοένα και περισσότερα βήματα προς τη διαμόρφωση οικολογικών συσκευασιών. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια πληθώρα επιλογών σε καινοτομίες, από PET, επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες μέχρι και βιοδιασπώμενες από χαρτί. Αλλά ποιο υλικό εγγυάται την περισσότερη βιωσιμότητα;

Μια νέα μελέτη από την European Paper Packaging Alliance (EPPA) συνιστά ότι οι συσκευασίες μιας χρήσης με βάση το χαρτί είναι πιο βιώσιμες από τις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι εμπειρογνώμονες έλαβαν υπόψη τους το πλήρες σύστημα συσκευασίας που χρησιμοποιεί μια πληθώρα εστιατορίων και takeaway, αλλά και δεδομένα αναφορικά με τα ίδια τα υλικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες με βάση το χαρτί που χρησιμοποιούνται στον τομέα παράδοσης φαγητού γρήγορης εξυπηρέτησης και σε πακέτο προσφέρουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα έναντι των επαναχρησιμοποιήσιμων συστημάτων σε συνολικά 12 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της κατανάλωσης γλυκού νερού και της εξάντλησης των φυσικών πόρων.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι η μετάβαση σε επαναχρησιμοποιήσιμες εναλλακτικές θα παράγει 48% περισσότερες εκπομπές ισοδύναμου CO2, θα καταναλώνει 39% περισσότερο γλυκό νερό και θα απαιτεί 82% περισσότερη εξόρυξη ορυκτών και πόρων. Αυτό, κατά την EPPA, συμβαίνει επειδή οι επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες χρειάζονται περισσότερους πόρους για το πλύσιμο και το στέγνωμά τους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα