Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestle: Επένδυση 40 εκατ. ευρώ σε νέα εργοστάσια στην Ουκρανία

ΑρχικήstartupNestle: Επένδυση 40 εκατ. ευρώ σε νέα εργοστάσια στην Ουκρανία
spot_img

Εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε πως οι νέες εγκαταστάσεις μαζί με τις ήδη υπάρχουσες θα αποτελέσουν τον ευρωπαϊκό περιφερειακό κόμβο για τρόφιμα και μαγειρικά προϊόντα.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τροφίμων ξεκινούν ξανά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ουκρανία, με τελευταίο τον ελβετικό κολοσσό Nestlé, που έχει ήδη θέσει σχέδια για νέες επενδύσεις στην κατασκευαστική της βάση στην χώρα.

Η Nestlé, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, διέκοψε τις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να κινηθούν οι ρωσικές δυνάμεις για να εισέλθουν στην Ουκρανία. Η εταιρεία παραγωγής δημητριακών Nesquik ξεκίνησε ξανά τις δραστηριότητές της στη χώρα αμέσως μετά.

Ως μέρος της επιστροφής της, η εταιρεία δήλωσε, σύμφωνα με το Just Food, την επένδυση περίπου 40 εκατ. ευρώ σε μια νέα μονάδα παραγωγής στο Smolyhiv στα δυτικά της χώρας, περίπου 40 μίλια από τα σύνορα με την Πολωνία. Να σημειωθεί ότι η Nestlé έχει ήδη ένα εργοστάσιο τέσσερα μίλια ανατολικά στο Torchyn. 

Ένας εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε: σύμφωνα με το Just Food, τα εξής:” Τα δύο εργοστάσια μαζί θα αποτελέσουν τον ευρωπαϊκό περιφερειακό κόμβο για τρόφιμα και μαγειρικά προϊόντα”. Τα εργοστάσια θα προμηθεύουν την Ουκρανία και άλλες αγορές στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας είδη, συμπεριλαμβανομένων των noodles. Σε όλες τις δύο τοποθεσίες, η Nestlé θα απασχολεί συνολικά 1.500 υπαλλήλους.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετές κριτικές, καθώς συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία. Για αυτό και έχει μεταβάλει πλέον αρκετά τη στάση της για τη λειτουργία της στη χώρα, παράγοντας μόνο τα “απαραίτητα” είδη, όπως είχε δηλώσει εκπρόσωπος της Nestle και διακόπτοντας κάθε είδους διαφήμιση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα