Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

 ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»

ΑρχικήΝέαΔιεθνή ΗΠΑ: Αντιδρούν οι εταιρείες φιστικοβούτυρου στους νέους κανόνες του FDA περί «υγιεινού»
spot_img

Το φιστικοβούτυρο, τα αποξηραμένα φρούτα και πληθώρα γαλακτοκομικών που περιέχουν έστω και μικρή ποσότητα ζάχαρης δεν θα μπορούν να φέρουν το ισχυρισμό “υγιεινό”.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ, FDA, θέτει νέους κανονισμούς σχετικά με τον ισχυρισμό «υγιεινό» ακόμη και για θρεπτικά τρόφιμα που περιέχουν χαμηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων, όπως το φιστικοβούτυρο. Σύμφωνα με το foodnavigator, αυτά τα τρόφιμα δεν θα πληρούν τα νέα κριτήρια του οργανισμού για τον ισχυρισμό «υγιεινό» στην ετικέτα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο προτεινόμενος κανόνας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2023.

O πρόεδρος της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας βιομηχανίας φιστικιών Karl Zimmer τονίζει ότι το φυστικοβούτυρο έχει μικρή ποσότητα ζάχαρης (για βελτίωση της γεύσης) και συνεπώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις του FDA. Παρόλα αυτά, είναι ένα θρεπτικό τρόφιμο καλή πηγή πρωτεϊνών και υγιών λιπαρών και περιέχει υψηλά επίπεδα αργινίνης, ενός αμινοξέος που βοηθά στη σωστή ανάπτυξη. Η Ομοσπονδία προτείνει το όριο ζάχαρης, ώστε να μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «υγιεινό», να προσαρμοστεί στα ίδια επίπεδα με τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι.

Ο Zimmer έκανε λόγο για ασυνέπειες και διαχωρισμούς στα τρόφιμα που μπορούν να φέρουν το όρο «υγιεινό» στην ετικέτα. Επεσήμανε πως τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά μπορούν να λέγονται ϋγιεινά με όριο 7,5% DV για πρόσθετα ζάχαρα, ενώ άλλα ανάμεικτα προϊόντα έχουν όριο 2,5% DV.

Στον Νέο Κανονισμό αντιδρούν επίσης οι παραγωγοί αποξηραμένων  κερασιών, τα οποία συνήθως απαιτούν λίγη ποσότητα ζάχαρης, παραγωγοί σνακ με βάση τη βρώμη καθώς και παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων υποστηρίζοντας πως «τα μέτρια επίπεδα πρόσθετων σακχάρων στα γαλακτοκομικά ενθαρρύνουν την κατανάλωσή τους αυτών των πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα