Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Δημοφιλείς οι πρακτικές ασφάλειας τροφίμων αφού βοηθούν και στην εξοικονόμηση χρημάτων!

ΑρχικήΝέαΒρετανία: Δημοφιλείς οι πρακτικές ασφάλειας τροφίμων αφού βοηθούν και στην εξοικονόμηση χρημάτων!
spot_img

Καταναλωτική έρευνα με συμμετέχοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδεικνύει πως οι πρακτικές ασφάλειας τροφίμων που μειώνουν τη σπατάλη αποδεικνύονται χρήσιμες στα νοικοκυριά.

Η ασφάλεια τροφίμων ίσως και να μην αποτελούσε ανέκαθεν μια βασική προτεραιότητα των μέσων νοικοκυριών. Ωστόσο με την ακρίβεια στα τρόφιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας να μπαίνουν στη μέση, φαίνεται πως ορισμένες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων έχουν γίνει δημοφιλείς.

Οι πρακτικές ασφάλειας τροφίμων, εκτός από μια καλή πρόληψη για τυχόν τροφιμογενείς ασθένειες μπορεί να αποτελέσουν και βοήθεια στο να εξοικονομήσει κανείς περισσότερα χρήματα, με το να κάνει τα φαγητά που αγοράζει να διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο καιρό. Άλλωστε, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η ασφάλεια τροφίμων είναι αρκετά συχνά αλληλένδετες.

Καταναλωτική έρευνα από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA), που διεξήχθη μέσω της Consumer Insights Tracker διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε συμμετέχοντες άλλαξε τις ρυθμίσεις στο ψυγείο ή τον καταψύκτη του, έτσι ώστε τα τρόφιμα να διατηρούνται σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, η οποία εξέτασε τις απαντήσεις συνολικά 2.000 ενηλίκων σε Μεγάλη Βρετανία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, το 58% των ερωτηθέντων προσπαθεί να αξιοποιεί φθηνότερες μεθόδους μαγειρέματος, όπως φούρνο μικροκυμάτων, φριτέζα ή αργή κουζίνα (slow cooker) που καίνε λιγότερο ρεύμα από τον συμβατικό φούρνο.

Καταναλωτικά μέτρα λιτότητας και στις γιορτές

Γεμάτα λιτότητα και ανησυχία φαίνεται να είναι τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν ό τι μπορούν για να εξοικονομήσουν χρήματα (7 στους 10 συμμετέχοντες). Αναφορικά με τις αγορές προϊόντων, οι καταναλωτές επιλέγουν συχνά προϊόντα κοντά στη λήξη τους (17%), λιγότερο φαγητό (23%) ή φθηνότερες μάρκες (1 στους 3 καταναλωτές).

Επιπλέον, οι μισοί από τους ερωτηθέντες εξέφρασε ανησυχίες για την ποιότητα των τροφίμων, ενώ ένα 41% ανησυχούσε για την ασφάλεια των τροφίμων. Για τον μήνα Νοέμβριο, σχεδόν το ένα τέταρτο ξεκίνησε να παραλείπει γεύματα και να μειώνει τις μερίδες του, καθότι δεν είχε αρκετά χρήματα για φαγητό.

Παρόμοια ευρήματα σε καταναλωτικές μελέτες έχουμε και στην Ελλάδα, όπου οι οικονομικές πιέσεις είναι εξίσου μεγάλες. Σε έρευνα νωρίτερα φέτος από την Ierax Analytics αναφέρθηκε πως το 66% των Ελλήνων το εξάμηνο διεξαγωγής της έρευνας αγοράζει λιγότερα τρόφιμα, λόγω της ακρίβειας Παράλληλα, το 93% όσων δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά πλέον ψωνίζει λιγότερα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο