Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιώσιμη αλιεία: Περισσότερα σκάφη για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρησης της αλιείας

ΑρχικήΝέαΒιώσιμη αλιεία: Περισσότερα σκάφη για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρησης της αλιείας
spot_img

Τα σκάφη θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της EFCA στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση της αλιείας στα ευρωπαϊκά και διεθνή ύδατα.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας (EFCA) —ο οργανισμός της ΕΕ που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή των αυστηρότερων κοινών προτύπων όσον αφορά τον έλεγχο, την επιθεώρηση και την επιτήρηση στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής— παρουσίασε τρία νέα περιπολικά σκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν τις αλιευτικές επιθεωρήσεις στα ευρωπαϊκά και διεθνή ύδατα. Τα σκάφη αυτά θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της EFCA στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση της αλιείας.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους δήλωσε σχετικά: «Τα σκάφη αυτά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της αλιείας μας και στην προώθηση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους αλιείς μας. Ενισχύουν τα εργαλεία επιθεώρησης της αλιείας της ΕΕ. Τα νέα σκάφη θα συμβάλουν σημαντικά στον έλεγχο των αλιευτικών δραστηριοτήτων στα ύδατα της ΕΕ και πέραν αυτών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων μας.» δήλωσε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους 

Τα νέα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως αλιευτικά περιπολικά σκάφη στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο. Στόχος είναι να βοηθηθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ να οργανώσουν δραστηριότητες επιχειρησιακού συντονισμού μέσω των διαφόρων κοινών σχεδίων ανάπτυξης μέσων της EFCA στις θαλάσσιες λεκάνες της ΕΕ, καθώς και στο πλαίσιο ορισμένων περιφερειακών οργανώσεων διαχείρισης της αλιείας. 

Τα σκάφη, που ονομάζονται «Ocean Guardian», «Ocean Protector» και «Ocean Sentinel» και φέρουν πορτογαλική σημαία, θα εκτελούν και άλλα καθήκοντα ακτοφυλακής, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας επιτήρησης και της αντιμετώπισης της ρύπανσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα