ΑρχικήΝέαΒιώσιμη αλιεία: Περισσότερα σκάφη για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την...

Βιώσιμη αλιεία: Περισσότερα σκάφη για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρησης της αλιείας

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα σκάφη θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της EFCA στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση της αλιείας στα ευρωπαϊκά και διεθνή ύδατα.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου της Αλιείας (EFCA) —ο οργανισμός της ΕΕ που είναι αρμόδιος για την εφαρμογή των αυστηρότερων κοινών προτύπων όσον αφορά τον έλεγχο, την επιθεώρηση και την επιτήρηση στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής— παρουσίασε τρία νέα περιπολικά σκάφη, τα οποία θα ενισχύσουν τις αλιευτικές επιθεωρήσεις στα ευρωπαϊκά και διεθνή ύδατα. Τα σκάφη αυτά θα αυξήσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της EFCA στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και την επιτήρηση της αλιείας.

- Advertisement -

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους δήλωσε σχετικά: «Τα σκάφη αυτά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της αλιείας μας και στην προώθηση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους αλιείς μας. Ενισχύουν τα εργαλεία επιθεώρησης της αλιείας της ΕΕ. Τα νέα σκάφη θα συμβάλουν σημαντικά στον έλεγχο των αλιευτικών δραστηριοτήτων στα ύδατα της ΕΕ και πέραν αυτών, καθώς και στην επίτευξη των στόχων μας.» δήλωσε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους 

Τα νέα σκάφη θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως αλιευτικά περιπολικά σκάφη στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο. Στόχος είναι να βοηθηθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ να οργανώσουν δραστηριότητες επιχειρησιακού συντονισμού μέσω των διαφόρων κοινών σχεδίων ανάπτυξης μέσων της EFCA στις θαλάσσιες λεκάνες της ΕΕ, καθώς και στο πλαίσιο ορισμένων περιφερειακών οργανώσεων διαχείρισης της αλιείας. 

- Advertisement -

Τα σκάφη, που ονομάζονται «Ocean Guardian», «Ocean Protector» και «Ocean Sentinel» και φέρουν πορτογαλική σημαία, θα εκτελούν και άλλα καθήκοντα ακτοφυλακής, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας επιτήρησης και της αντιμετώπισης της ρύπανσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.