Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill» από την Eurocert

ΑρχικήΠιστοποίησηΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill» από την Eurocert
spot_img

Η εταιρεία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία καθώς τα απορρίμματα των τριών εργοστασίων της, ανακυκλώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99%.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τυροκομικών προϊόντων, έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill Platinum» από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert για τα τρία εργοστάσιά της στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα.

Οι τρεις εγκαταστάσεις του ομίλου, που παράγουν και συσκευάζουν γαλακτοκομικά προϊόντα, πιστοποιήθηκαν με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ (ZWTL-ΕU1) λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία «Platinum». Αυτό σημαίνει ότι η μάζα των απορριμμάτων των εργοστασίων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ, ενώ λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων τους καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που έχει πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο πρότυπο, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στον στόχο της πλήρους εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αναζήτησης καινοτόμων λύσεων, με απώτερο στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα