Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill» από την Eurocert

ΑρχικήΠιστοποίησηΗΠΕΙΡΟΣ: Ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill» από την Eurocert
spot_img

Η εταιρεία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία καθώς τα απορρίμματα των τριών εργοστασίων της, ανακυκλώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99%.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες τυροκομικών προϊόντων, έλαβε πρόσφατα την ανώτατη πιστοποίηση βιωσιμότητας «Zero Waste to Landfill Platinum» από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert για τα τρία εργοστάσιά της στην Άρτα, τον Δομοκό και την Ελασσόνα.

Οι τρεις εγκαταστάσεις του ομίλου, που παράγουν και συσκευάζουν γαλακτοκομικά προϊόντα, πιστοποιήθηκαν με το Πρότυπο Μηδενικών Απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ (ZWTL-ΕU1) λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία «Platinum». Αυτό σημαίνει ότι η μάζα των απορριμμάτων των εργοστασίων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% ανακυκλώνεται, επαναχρησιμοποιείται και οδηγείται προς την παραγωγή βιοαέριου ή κομπόστ, ενώ λιγότερο από το 1% των απορριμμάτων τους καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων που έχει πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο πρότυπο, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωσή της στον στόχο της πλήρους εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αναζήτησης καινοτόμων λύσεων, με απώτερο στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα