Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάμος: Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμαρχος

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣάμος: Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμαρχος
spot_img

Η ελαιοπαραγωγή στο νησί την περίοδο 2020-2023 σημαδεύτηκε από ακαρπία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Να στηριχτούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί της Σάμου για την ακαρπία των ελαιόδεντρων τους, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο δήμαρχος δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ελαιοκομική περίοδος 2020-2023 χαρακτηρίζεται από ακαρπία καθώς οι θερμοκρασίες από τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ υψηλές, άνω των 30 βαθμών κελσίου, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ανθοφορία και η καρπόδεση των ελιών. Ακολούθησε μία παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας η οποία έλαβε τέλος στις αρχές του Δεκέμβρη και επηρέασε σημαντικά τις ελαιοκαλλιέργειες οι οποίες ήταν σε χρόνια μεγάλης παραγωγής που θα ξεπερνούσε τους 2.000 τόνους ελαιολάδου.

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου κάνει γνωστό ότι ο πρωτογενής τομέας του νησιού βασίζεται στην αμπελοκαλλιέργεια και την καλλιέργεια της ελιάς και ως εκ τούτου η στήριξη των ελαιοπαραγωγών είναι αναγκαία όπως αναφέρει.

Για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής αλλά και για τη διασφάλιση της συνέχισης αυτού του παραγωγικού και κατεξοχήν εξαγωγικού τομέα της οικονομίας του νησιού, ο κ. Λυμπέρης ζητάει διαχρονικά οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της Σάμου να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας όπως η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στον τομέα της καλλιέργειας της ελιάς κατά αντιστοιχία παρόμοιων μέτρων στήριξης άλλων περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο