Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάμος: Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμαρχος

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣάμος: Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμαρχος
spot_img

Η ελαιοπαραγωγή στο νησί την περίοδο 2020-2023 σημαδεύτηκε από ακαρπία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Να στηριχτούν άμεσα οι ελαιοπαραγωγοί της Σάμου για την ακαρπία των ελαιόδεντρων τους, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο δήμαρχος δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ελαιοκομική περίοδος 2020-2023 χαρακτηρίζεται από ακαρπία καθώς οι θερμοκρασίες από τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ υψηλές, άνω των 30 βαθμών κελσίου, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ανθοφορία και η καρπόδεση των ελιών. Ακολούθησε μία παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας η οποία έλαβε τέλος στις αρχές του Δεκέμβρη και επηρέασε σημαντικά τις ελαιοκαλλιέργειες οι οποίες ήταν σε χρόνια μεγάλης παραγωγής που θα ξεπερνούσε τους 2.000 τόνους ελαιολάδου.

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου κάνει γνωστό ότι ο πρωτογενής τομέας του νησιού βασίζεται στην αμπελοκαλλιέργεια και την καλλιέργεια της ελιάς και ως εκ τούτου η στήριξη των ελαιοπαραγωγών είναι αναγκαία όπως αναφέρει.

Για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής αλλά και για τη διασφάλιση της συνέχισης αυτού του παραγωγικού και κατεξοχήν εξαγωγικού τομέα της οικονομίας του νησιού, ο κ. Λυμπέρης ζητάει διαχρονικά οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της Σάμου να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας όπως η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στον τομέα της καλλιέργειας της ελιάς κατά αντιστοιχία παρόμοιων μέτρων στήριξης άλλων περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο