Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστραλία: Γάλα αμυγδάλου προκαλεί κρούσμα αλλαντίασης

ΑρχικήΝέαΑυστραλία: Γάλα αμυγδάλου προκαλεί κρούσμα αλλαντίασης
spot_img

Η περίπτωση αφορά μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις αλλαντίασης στην Αυστραλία

H μάρκα γάλακτος αμυγδάλου JS Health, Inside Out Unsweetened Almond Milk, με κολαγόνο, ασβέστιο και προβιοτικά έχει συνδεθεί με μια περίπτωση αλλαντίασης στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη μάρκα πωλούταν σε καταστήματα Woolworths στη Νέα Νότια Ουαλία. Η ανάκληση αφορά στις συσκευασίες ενός λίτρου, με ημερομηνία λήξης την 1η Μαρτίου 2023.

Οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν το πρόβλημα, αφού ένας καταναλωτής εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα αλλαντίασης μετά την κατανάλωση του γάλακτος αμυγδάλου. Έπειτα από έρευνες, επιβεβαιώθηκε η παρουσία αλλαντοτοξίνης σε δείγμα του συγκεκριμένου προϊόντος.

 Η Αρχή Τροφίμων της ΝΝΟ διερευνά τη διαδικασία παραγωγής για να προσδιορίσει την αιτία της μόλυνσης, ενώ ο ασθενής συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Food Safety News, η αλλαντίαση είναι εξαιρετικά σπάνια στην Αυστραλία, καθώς μόνο 26 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η συλλογή των εθνικών δεδομένων κοινοποίησης το 1992, από τις οποίες μόνο οι 3 αφορούσαν τρόφιμα.

Σχετικά με την αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη, που παράγεται συνήθως από το βακτήριο Clostridium botulinum και προσβάλλει το νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν διπλωπία, θολή όραση, βλεφαρόπτωση, βραδυγλωσσία, δυσκαταποσία, ξηροστομία και μυϊκή αδυναμία και χρήζουν άμεσης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ακατάλληλα κονσερβοποιημένα σε οικιακό περιβάλλον ή ανεπαρκώς συντηρημένα τρόφιμα, μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες παραγωγής της τοξίνης από το βακτήριο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα