Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μειώνεται η συχνότητα των οικογενειακών τραπεζιών λόγω έλλειψης χρόνου

ΑρχικήΟικιακάΜειώνεται η συχνότητα των οικογενειακών τραπεζιών λόγω έλλειψης χρόνου
spot_img

Το 54% δεν περνά αρκετό ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του στο τραπέζι στις ΗΠΑ.

Μπορεί πολλοί από εμάς να έχουμε την εικόνα μιας οικογένειας που τρώνε όλοι μαζί, αλλά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Σύμφωνα με μια νέα  έρευνα σε 2.000 γονείς στις ΗΠΑ, 4 στους 10 γονείς αναφέρουν ότι τρώνε μόνο τρία ή λιγότερα οικογενειακά δείπνα την εβδομάδα. Επιπλέον, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι το 56% θεωρεί το οικογενειακό γεύμα μέσο σύνδεσης, ενώ  το 54% να αναφέρει ότι δεν έχει αρκετό ποιοτικό χρόνο με την υπόλοιπη οικογένειά του.

Η μελέτη διεξήχθη από την OnePoll τον Φεβρουάριο για λογαριασμό της εταιρείας The Little Potato Company .

Ποιοι παράγοντες είναι οι πιο σημαντικοί σε ένα οικογενειακό δείπνο

Όταν τελικά οι οικογένειες κάθονται τρώνε μαζί, τα γεύματα είναι γεμάτα γέλιο (20%) και καλή συζήτηση (34%), αναφέρει η έρευνα.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες γονείς θεωρούν σημαντικό το να τρώνε μαζί, χρησιμοποιώντας μια παράδοση ή αγαπημένη οικογενειακή συνταγή (47%), να έχουν καλές συζητήσεις στο τραπέζι (38%) και φυσικά να βρίσκονται εκεί όλα τα μέλη της οικογένειας (34%).

Εξίσου θεμελιώδες για τους γονείς είναι να μπορούν να έχουν αυτού του είδους τη σύνδεση με τα παιδιά τους, ειδικά με το να θυμούνται αυτά  για τα οικογενειακά δείπνα και να μην τα ξεχνούν (52%). Επιπλέον, πολλοί θέλουν να μεταδώσουν στα παιδιά τους τις οικογενειακές συνταγές και παραδόσεις (40%).

Γιατί οι οικογένειες δεν τρώνε πια μαζί;

Η έρευνα έφερε επίσης στο προσκήνιο μερικές δυσκολίες που αφορούν στη συχνότητα των γευμάτων.

Πολλοί γονείς είπαν ότι θα ήταν ευκολότερο να τρώνε μαζί με τα παιδιά τους, εάν είχαν προγραμματίσει τα γεύματα εκ των προτέρων για την εβδομάδα (20%). Επιπλέον, θα προτιμούσαν  πιο γρήγορα και πιο υγιεινά γεύματα (18%).

Εξίσου μεγάλος παράγοντας είναι και το ωράριο, μιας και οι γονείς ανέφεραν πως θα έτρωγαν πιο συχνά όλοι μαζί,  αν τα ωράριά τους συνέπιπταν (18%).

Διαφορές ανάλογα τη γενιά

Από την έρευνα προέκυψε πως οι γονείς της γενιάς και της γενιάς Χ θέλουν τα παιδιά τους να γνωρίζουν τη σημασία του να περνούν χρόνο με την οικογένεια, ενώ το 43% των γονέων της γενιάς Z θέλουν τα παιδιά τους να αγαπούν το φαγητό.

Επιπλέον, πολλοί γονείς είπαν ότι θα ήταν ευκολότερο να έχουν περισσότερα σπιτικά οικογενειακά δείπνα με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το να αφήνουν τα παιδιά τους να μαγειρεύουν μαζί τους στην κουζίνα, αρκεί να είναι τουλάχιστον 12 ετών (59%).  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο