Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Loches: Ελληνική μπύρα από κάστανο

ΑρχικήΝέαLoches: Ελληνική μπύρα από κάστανο
spot_img

 Συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας και της τοπικής Ζυθοποιίας Πηνειού για την παραγωγή μπύρας από τα φημισμένα κάστανα Μελιβοίας Αγιάς.

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνεργασία για την παραγωγή ενός ξεχωριστού τοπικού προϊόντος έκανε στη Λάρισα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας και η τοπική Ζυθοποιία Πηνειού.

 Η ιδέα έγινε πράξη και πράγματι στη Λάρισα ξεκίνησε ήδη η παραγωγή μιας μπίρας με το φημισμένο κάστανο Μελιβοίας Αγιάς. Το όνομα της Loches. Lo από το Λόλα (το λαρισαϊκό brand μπύρας), και ches από το chestnut (ελληνιστί κάστανο).

   Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού Γιώργος Πέτρου, πρόκειται για μια προσπάθεια που στόχο έχει να γνωρίσει το διάσημο τοπικό προϊόν που είναι το κάστανο Μελιβοίας, στους λάτρεις της μπίρας.

   Μεταξύ άλλων ο κ. Πέτρου σημείωσε πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες με σημαντικά αποτελέσματα υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό μέχρι στιγμής.

   «Κυρίως στη Νότια Γαλλία, στην Κορσική, στη Νότια Ισπανία, κτλ, βρίσκει κανείς μπύρα με κάστανο. Πρόκειται για περιοχές που η παραγωγή κάστανου είναι μεγάλη και υπάρχει παράδοση και τεχνογνωσία», σημείωσε.

   Παράλληλα τόνισε πως για την παραγωγή της μπίρας από την τοπική ζυθοποιεία της Λάρισας, χρειάστηκε ξεχωριστή προσπάθεια, καθώς είναι η πρώτη φορά που έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, να παραχθεί εμπορικά μια μπίρα με τη χρήση του κάστανου.

   Τέλος ο κ. Πέτρου είπε πως το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη μπίρα, ώστε να αξιολογηθεί και να λάβει τη θέση της στα τραπέζια των καταναλωτών.

   Από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης σημείωσε πως πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία ανάδειξης του τοπικού προϊόντος που είναι το κάστανο Μελιβοίας.

   «Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην κατεύθυνση του Συνεταιρισμού να δημιουργήσει μια σειρά μεταποιητικών προϊόντων με βάση το κάστανο. Η μπίρα αυτή είναι φτιαγμένη με φροντίδα και περιέχει αλεύρι κάστανου από τα διάσημα κάστανα της Μελιβοίας. Είναι η πρώτη μπίρα που παρασκευάζεται στην Ελλάδα με αλεύρι κάστανου. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, όμως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό» είπε ο κ. Κρανιώτης.

   Τέλος, μιλώντας για την Loches είπε πως το κάστανο δίνει στη μπύρα ξεχωριστό άρωμα και δυνατό αφρό, ενώ για την παρασκευή της χρησιμοποιήθηκε και μέλι καστανιάς. Τόνισε δε, ότι η πειραματική συνεργασία με τη Ζυθοποιία Πηνειού θα έχει μέλλον, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κάστανου Μελιβοίας που σίγουρα θα του προσδώσει μεγαλύτερη υπεραξία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα