ΑρχικήΝέαLoches: Ελληνική μπύρα από κάστανο

Loches: Ελληνική μπύρα από κάστανο

3 λεπτά ανάγνωσης

 Συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας και της τοπικής Ζυθοποιίας Πηνειού για την παραγωγή μπύρας από τα φημισμένα κάστανα Μελιβοίας Αγιάς.

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνεργασία για την παραγωγή ενός ξεχωριστού τοπικού προϊόντος έκανε στη Λάρισα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας και η τοπική Ζυθοποιία Πηνειού.

- Advertisement -

 Η ιδέα έγινε πράξη και πράγματι στη Λάρισα ξεκίνησε ήδη η παραγωγή μιας μπίρας με το φημισμένο κάστανο Μελιβοίας Αγιάς. Το όνομα της Loches. Lo από το Λόλα (το λαρισαϊκό brand μπύρας), και ches από το chestnut (ελληνιστί κάστανο).

   Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού Γιώργος Πέτρου, πρόκειται για μια προσπάθεια που στόχο έχει να γνωρίσει το διάσημο τοπικό προϊόν που είναι το κάστανο Μελιβοίας, στους λάτρεις της μπίρας.

- Advertisement -

   Μεταξύ άλλων ο κ. Πέτρου σημείωσε πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες με σημαντικά αποτελέσματα υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό μέχρι στιγμής.

   «Κυρίως στη Νότια Γαλλία, στην Κορσική, στη Νότια Ισπανία, κτλ, βρίσκει κανείς μπύρα με κάστανο. Πρόκειται για περιοχές που η παραγωγή κάστανου είναι μεγάλη και υπάρχει παράδοση και τεχνογνωσία», σημείωσε.

- Advertisement -

   Παράλληλα τόνισε πως για την παραγωγή της μπίρας από την τοπική ζυθοποιεία της Λάρισας, χρειάστηκε ξεχωριστή προσπάθεια, καθώς είναι η πρώτη φορά που έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, να παραχθεί εμπορικά μια μπίρα με τη χρήση του κάστανου.

   Τέλος ο κ. Πέτρου είπε πως το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη μπίρα, ώστε να αξιολογηθεί και να λάβει τη θέση της στα τραπέζια των καταναλωτών.

   Από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης σημείωσε πως πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία ανάδειξης του τοπικού προϊόντος που είναι το κάστανο Μελιβοίας.

   «Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην κατεύθυνση του Συνεταιρισμού να δημιουργήσει μια σειρά μεταποιητικών προϊόντων με βάση το κάστανο. Η μπίρα αυτή είναι φτιαγμένη με φροντίδα και περιέχει αλεύρι κάστανου από τα διάσημα κάστανα της Μελιβοίας. Είναι η πρώτη μπίρα που παρασκευάζεται στην Ελλάδα με αλεύρι κάστανου. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, όμως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό» είπε ο κ. Κρανιώτης.

   Τέλος, μιλώντας για την Loches είπε πως το κάστανο δίνει στη μπύρα ξεχωριστό άρωμα και δυνατό αφρό, ενώ για την παρασκευή της χρησιμοποιήθηκε και μέλι καστανιάς. Τόνισε δε, ότι η πειραματική συνεργασία με τη Ζυθοποιία Πηνειού θα έχει μέλλον, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κάστανου Μελιβοίας που σίγουρα θα του προσδώσει μεγαλύτερη υπεραξία.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου