Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βαφή No. 3: Η Consumer Reports στοχοποιεί τώρα τα πασχαλινά marshmallow Peeps

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒαφή No. 3: Η Consumer Reports στοχοποιεί τώρα τα πασχαλινά marshmallow Peeps
spot_img

   Η κόκκινη βαφή Νο. 3 είναι εγκεκριμένη από τις Αρχές απαντά η εταιρεία.

Εν μέσω της εκστρατείας για την κατάργηση της κόκκινης βαφής No.3 που έχει αποδειχθεί πως είναι καρκινογόνα, η Consumer Reports στοχοποιεί τη δημοφιλή πασχαλινή καραμέλα Peeps που περιέχει τη συγκεκριμένη βαφή. Η Consumer Reports έστειλε επιστολή στις 17 Μαρτίου στην Just Born Quality Confections, παραγωγό της καραμέλας, ζητώντας απάντηση μέχρι το τέλος του μήνα, ωστόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε “κανένα σχέδιο αλλαγής της διαδικασίας παραγωγής της”. Τονίζεται πως η βαφή περιλαμβάνεται στα ροζ και στα μωβ ζαχαρωτά.

    Τον περασμένο Οκτώβριο, η Consumer Reports με 20 άλλους οργανισμούς συνεργάστηκε για να παροτρύνει τον FDA να αφαιρέσει το χρωματικό πρόσθετο από τον εγκεκριμένο κατάλογο συστατικών του.

    “Η ευρεία χρήση του Red Dye 3 είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο σε παιδιά που κινδυνεύουν ιδιαίτερα να αναπτύξουν προβλήματα υγείας λόγω της έκθεσης”, δήλωσε ο Michael Hansen, ανώτερος επιστήμονας του Consumer Reports.

“Η Just Born Quality Confections θα πρέπει να σταματήσει να φτιάχνει τις εμβληματικές της λιχουδιές marshmallow με αυτήν την επικίνδυνη χημική ουσία τροφίμων, καθώς άλλες λιγότερο επικίνδυνες εναλλακτικές είναι άμεσα διαθέσιμες”, πρόσθεσε. Ωστόσο σε δήλωση στο CNN μέσω email, ο Just Born είπε: “Το FD&C Red #3 είναι επί του παρόντος μια εγκεκριμένη χρωστική για χρήση σε ζαχαρωτά από τον (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Κατασκευάζουμε όλα τα ζαχαρωτά μας σύμφωνα με τους κανονισμούς του FDA, προμηθεύοντας τα συστατικά και τη συσκευασία μας αποκλειστικά από αξιόπιστους προμηθευτές που τηρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.»

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα συστατικά αναγράφονται στη συσκευασία και στις ιστοσελίδες. Η Just Born πρόσθεσε ότι η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων της “διερευνά συνεχώς ευκαιρίες για να παρέχει διευρυμένες επιλογές στους καταναλωτές μας, συμπεριλαμβανομένων χρωμάτων που προέρχονται από φυσικές πηγές που μπορούν να προσφέρουν τον ίδιο οπτικό αντίκτυπο και σταθερότητα με τα πιστοποιημένα αντίστοιχά τους”.

“Η σοκολάτα και τα γλυκά είναι ασφαλή για να τα απολαύσετε, όπως ήταν εδώ και αιώνες. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για τις εταιρείες ζαχαροπλαστικής των ΗΠΑ και δεν χρησιμοποιούμε συστατικά στα προϊόντα μας που δεν συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας του FDA”, δήλωσε ο Christopher Gindlesperger, ανώτερος αντιπρόεδρος δημοσίων υποθέσεων και επικοινωνίας στο National Confectioners. “Οι εταιρείες σοκολάτας και καραμέλας θα συνεχίσουν να καινοτομούν καθώς νέες πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες και οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν”, πρόσθεσε ο Gindlesperger.

   Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), κάθε προϊόν που περιλαμβάνει αυτή τη βαφή θα πρέπει να το αναγράφει στα συστατικά του, έτσι οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν πάντα τις ετικέτες των προϊόντων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα