Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: “Υγιεινό” παγωτό για ηλικιωμένους που νοσηλεύονται με κατάγματα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: "Υγιεινό" παγωτό για ηλικιωμένους που νοσηλεύονται με κατάγματα
spot_img

Ένα νέο υγιεινό παγωτό προσφέρεται σε ασθενείς του NHS στο Nottingham.

Ερευνητές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Νότιγχαμ NHS Trust (NUH) που ανέπτυξαν ένα παγωτό ενισχυμένο με πρωτεΐνες για τη βελτίωση της διατροφής των ηλικιωμένων, στέφθηκαν νικητές στα διάσημα World Food Innovation Awards.

Πρόκειται για το παγωτό βανίλιας N-ICE Cream (Nottingham High Protein), ενισχυμένο με επιπλέον λευκίνη και βιταμίνη D. Το N-ICE Cream προσφέρεται σε εσωτερικούς ασθενείς σε πτέρυγες σπονδυλικής στήλης και υγειονομικής περίθαλψης ηλικιωμένων στο Queen’s Medical Center ως πρόσθετη ώθηση για τη διατροφή τους.

Το N-ICE Cream αναπτύχθηκε από ερευνητές από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Nottingham NHS Trust και το Πανεπιστήμιο του Nottingham, μαζί με μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής στο Twycross, Leicestershire.

Οι ερευνητές έχουν στόχο να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που έχουν υποστεί μυοσκελετικούς τραυματισμούς, ώστε να βελτιώσουν την διατροφή τους με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους.

Ο καθηγητής Opinder Sahota, σύμβουλος ορθο-γηριατρικής ιατρικής στο NUH, δήλωσε: «Σχεδόν οι μισοί από όλους τους ασθενείς που εισάγονται με κάταγμα ισχίου υποφέρουν από υποσιτισμό. Το να επιτρέψουμε σε όλους τους ασθενείς μας να καταναλώνουν μια θρεπτική διατροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα. Η ερευνητική μας ομάδα διαπίστωσε ότι μεταξύ των ηλικιωμένων ενηλίκων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με σπασμένα οστά, υπάρχει κακή διατροφική πρόσληψη και χαμηλή συμμόρφωση στη λήψη πρόσθετων ποτών συμπληρωμάτων διατροφής – ωστόσο, το παγωτό είναι μια δημοφιλής επιλογή στους ασθενείς μας

“Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τους μυς και για να βοηθήσει το σώμα να επουλωθεί. Αποφασίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε το δικό μας παγωτό που είναι πλούσιο σε ενέργεια, πλούσιο σε πρωτεΐνη με πρόσθετη βιταμίνη D.”

Τον περασμένο Οκτώβριο, η N-ICE Cream ήταν μεταξύ των εθνικών νικητών στα ετήσια βραβεία καινοτομίας υγείας Medipex Ltd, τα οποία προβάλλουν καινοτομίες που θα παρέχουν καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα