Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νηστίσιμη μαγειρίτσα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΝηστίσιμη μαγειρίτσα
spot_img

Αγιορείτικη συνταγή  με σύγχρονες «προσθήκες».

Της Γεωργίας Βαμβακερού

Διάβασα την βασική συνταγή της μαγειρίτσας αυτής,  σε κάποιο βιβλίο με Αγιορείτικες συνταγές και μαγειρεύοντάς την πυκνά συχνά σε περιόδους νηστείας έβαλα και τα δικά μου. Είναι ένα υπέροχο, υγιεινό, εύπεπτο μυρωδάτο φαγάκι ιδανικό και για τις ημέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας που τρώμε,(αν τρώμε), αλάδωτο.

Αγοράζουμε λοιπόν μανιτάρια  πλευρώτους, πορτο μπελο κι όποιο άλλο είδος μανιταριού αγαπάμε. Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας καλά, (δεν πλένουμε ποτέ τα μανιτάρια), και τα γυαλίζουμε με λίγο λάδι από ταχίνι. Ρίχνουμε πράσο ψιλοκομμένο και το γυρίζουμε κι αυτό με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με λίγο κρασάκι ή με λευκό ξίδι . Μετά ένα ψιλοκομμένο μαρούλι, τρία τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια και αρωματικά χόρτα. Τώρα την άνοιξη είναι υπέροχος ο μάραθος, η μαραθόριζα (φινόκιο για τους πιο ψαγμένους), ο φρέσκος δυόσμος αλλά και ο άνηθος. Βάλτε μπόλικα κι απ’ όλα αν σας αρέσουν.

Τα γυρίζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νεράκι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σε δέκα λεπτά ρίχνουμε το ρυζάκι, νυχάκι βάζουμε εμείς, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι  να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και φτιάχνουμε το νηστίσιμο «αυγολέμονο». Παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι. Στύβουμε δύο λεμόνια και τα προσθέτουμε κι αυτά. Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την σάλτσα στο φαγητό όσο είναι ζεστό, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού και … καλή μας όρεξη και Καλό Πάσχα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα