Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζυμαρικά σε… 3 λεπτά από νέα startup

ΑρχικήΝέαΖυμαρικά σε... 3 λεπτά από νέα startup
spot_img

Η Pasta Noodles Co. επεκτείνεται σε 3 νέες γεύσεις ζυμαρικών, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία μετατροπής του νερού σε ατμό.

Mέχρι τώρα η καταναλωτική αγορά είναι εξοικειωμένη με τα στιγμιαία noodles, αλλά όχι τόσο με τα αντίστοιχα ζυμαρικά. Αλλά πολλές εταιρείες έχουν ήδη λανσάρει προϊόντα σε αυτόν τον τομέα, όπως η Knorr.

Πλέον στα ίδια βήματα βαδίζει και η startup Pasta Noodles Co. Έκανε το ντεμπούτο της με μια σειρά γευμάτων με ζυμαρικά της…στιγμής, που προέκυψε από τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία μηχανημάτων ζυμαρικών Storci.

Οι δύο εταιρείες κατάφεραν να αναπτύξουν μια διαδικασία ατμού για την αφαίρεση του νερού πριν αφυδατωθεί.

 Τα ζυμαρικά έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύονται σε τρία λεπτά με ζεστό νερό και δεν χρειάζονται εστίες μαγειρέματος ή μαγειρικά σκεύη, ενώ μπορούν να βρεθούν σε 3 γεύσεις: σάλτσα μαρινάρα, πικάντικη σάλτσα μαρινάρα – δημιουργημένη ειδικά για την αγάπη της γενιάς Ζ για καυτερά φαγητά- και ιταλικά μακαρόνια με τυρί.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Paolo Internicola, είπε στον ιστότοπο Food Dive ότι η τεχνολογία βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης, ενώ πρόσθεσε πως τα ζυμαρικά της Pasta Noodles Co. μαγειρεύονται 80% πιο γρήγορα από τα τυπικά ζυμαρικά.

Η Pasta Noodles Co. κάνει, επίσης, λόγο για τα χαμηλά σε θερμίδες προϊόντα της, που έχουν 450 λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα περισσότερα στιγμιαία ζυμαρικά, καθώς και λιγότερο νάτριο.

Σύντομα, ως το 2024, σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλες γεύσεις ζυμαρικών, όπως το πέστο, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, θα μεταβεί και σε στιγμιαίο ρύζι και προϊόντα κουσκούς που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο