Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζυμαρικά σε… 3 λεπτά από νέα startup

ΑρχικήΝέαΖυμαρικά σε... 3 λεπτά από νέα startup
spot_img

Η Pasta Noodles Co. επεκτείνεται σε 3 νέες γεύσεις ζυμαρικών, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία μετατροπής του νερού σε ατμό.

Mέχρι τώρα η καταναλωτική αγορά είναι εξοικειωμένη με τα στιγμιαία noodles, αλλά όχι τόσο με τα αντίστοιχα ζυμαρικά. Αλλά πολλές εταιρείες έχουν ήδη λανσάρει προϊόντα σε αυτόν τον τομέα, όπως η Knorr.

Πλέον στα ίδια βήματα βαδίζει και η startup Pasta Noodles Co. Έκανε το ντεμπούτο της με μια σειρά γευμάτων με ζυμαρικά της…στιγμής, που προέκυψε από τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρεία μηχανημάτων ζυμαρικών Storci.

Οι δύο εταιρείες κατάφεραν να αναπτύξουν μια διαδικασία ατμού για την αφαίρεση του νερού πριν αφυδατωθεί.

 Τα ζυμαρικά έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύονται σε τρία λεπτά με ζεστό νερό και δεν χρειάζονται εστίες μαγειρέματος ή μαγειρικά σκεύη, ενώ μπορούν να βρεθούν σε 3 γεύσεις: σάλτσα μαρινάρα, πικάντικη σάλτσα μαρινάρα – δημιουργημένη ειδικά για την αγάπη της γενιάς Ζ για καυτερά φαγητά- και ιταλικά μακαρόνια με τυρί.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Paolo Internicola, είπε στον ιστότοπο Food Dive ότι η τεχνολογία βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης, ενώ πρόσθεσε πως τα ζυμαρικά της Pasta Noodles Co. μαγειρεύονται 80% πιο γρήγορα από τα τυπικά ζυμαρικά.

Η Pasta Noodles Co. κάνει, επίσης, λόγο για τα χαμηλά σε θερμίδες προϊόντα της, που έχουν 450 λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα περισσότερα στιγμιαία ζυμαρικά, καθώς και λιγότερο νάτριο.

Σύντομα, ως το 2024, σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλες γεύσεις ζυμαρικών, όπως το πέστο, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, θα μεταβεί και σε στιγμιαίο ρύζι και προϊόντα κουσκούς που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα