Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Τρύπια” συστήματα HACCP οδηγούν σε θανάτους!

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ"Τρύπια" συστήματα HACCP οδηγούν σε θανάτους!
spot_img

Γιατί το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.

Διάβασα πρόσφατα στο cibum δυο ειδήσεις:

Ιταλία: Πέντε νεκροί από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα!

Ευρώπη: Σε καπνιστή πέστροφα οφείλεται η πρόσφατη μεγαλύτερη επιδημία λιστερίωσης που σχετίζεται με ψάρια – Τρεις νεκροί

Δυο ειδήσεις που έρχονται να μας θυμίσουν το αυτονόητο για όσους ασχολούμαστε με την ασφάλεια των τροφίμων και τα συστήματα HACCP: αν το σύστημα HACCP δεν μπορεί να κάνει επαρκή ανάλυση κινδύνων στις πρώτες ύλες αλλά και σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, τότε τα τελικά προϊόντα μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.

Απαιτεί επαγγελματική δεινότητα και συνεχή επαγρύπνηση.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα