Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Τρύπια” συστήματα HACCP οδηγούν σε θανάτους!

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ"Τρύπια" συστήματα HACCP οδηγούν σε θανάτους!
spot_img

Γιατί το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.

Διάβασα πρόσφατα στο cibum δυο ειδήσεις:

Ιταλία: Πέντε νεκροί από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα!

Ευρώπη: Σε καπνιστή πέστροφα οφείλεται η πρόσφατη μεγαλύτερη επιδημία λιστερίωσης που σχετίζεται με ψάρια – Τρεις νεκροί

Δυο ειδήσεις που έρχονται να μας θυμίσουν το αυτονόητο για όσους ασχολούμαστε με την ασφάλεια των τροφίμων και τα συστήματα HACCP: αν το σύστημα HACCP δεν μπορεί να κάνει επαρκή ανάλυση κινδύνων στις πρώτες ύλες αλλά και σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, τότε τα τελικά προϊόντα μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.

Απαιτεί επαγγελματική δεινότητα και συνεχή επαγρύπνηση.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο