Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες επενδύσεις δρομολογεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

ΑρχικήPicksNews LineΝέες επενδύσεις δρομολογεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
spot_img

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ για 2023-2024.

Την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της συνεχίζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη και τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας αγοράς μπύρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα σημαντικό βήμα αποτελεί η εκκίνηση της παραγωγής του brand «Carlsberg» στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2023.

Η μονάδα παραγωγής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο θα αναλάβει την παραγωγή του βασικού brand του ομίλου Carlsberg, σε κουτί των 330 ml και των 500 ml, καθώς και σε όλους τους τύπους βαρελιών (Draught Master Flex & Modular και μεταλλικό keg).

Η μονάδα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και αυτές άλλων αγορών του ομίλου, που δεν διαθέτουν τοπική παραγωγή, μεταξύ των οποίων είναι οι αγορές της Νότιας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Σημειώνεται, ότι από τις διεθνείς πωλήσεις προέρχεται το 11% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ κατά την τελευταία πενταετία καταγράφηκε αύξηση κατά 37% στις εξαγωγές της.

Στο διάστημα των ετών 2021-2022 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποίησε επενδύσεις συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ. Για τα έτη 2023-2024 έχει προγραμματίσει νέο επενδυτικό πρόγραμμα που ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Το 2022 ο τζίρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κινήθηκε ανοδικά με ποσοστό 11% σε σύγκριση με το 2021, φτάνοντας τα 155,6 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το EBIT της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 22% πέρυσι σε σύγκριση με το 2021. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διατηρεί μερίδιο 25% σε όγκο στο σύνολο των κατηγοριών μπύρας στην Ελλάδα.

Για εφέτος η εταιρεία προσδοκά να πετύχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Ήδη στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους όλα τα κανάλια διανομής παρουσιάζουν σημαντική αύξηση πωλήσεων με τον καλό καιρό να επιδρά θετικά σε αυτήν την εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, η εστίαση ενισχύεται ενώ αναμένεται μία δυνατή τουριστική σεζόν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα