Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αδ. Γεωργιάδης: Τον 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ έχει η Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑδ. Γεωργιάδης: Τον 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ έχει η Ελλάδα
spot_img

Τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι η χώρα μας είχε τον Απρίλιο τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ-27.

«Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς» σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων από την Eurostat που δείχνουν ότι η χώρα μας είχε τον Απρίλιο τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ-27.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τον 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ-27 είχε τον Απρίλιο η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat, μετά τη μεγάλη μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τον Μάρτιο όταν η Ελλάδα ήταν στην 6η θέση.

Στο γενικό πληθωρισμό η Ελλάδα παραμένει 5η στην ΕΕ-27. Συγκεκριμένα ο Πληθωρισμός στα τρόφιμα ανά Χώρα είναι ο εξής:

Πληθωρισμός Τροφίμων ΕΕ-27

Eurostat ΑΠΡ 23 – ΜΑΡ 23

Κύπρος 6,2% από 6,1%

Ελλάδα 11,2% από 14,1%

Μάλτα 11,7% από 13,3%

Ιταλία 12,2% από 13,3%

Λουξεμβούργο 12,7% από 13,5%

Ισπανία 12,8% από 16,5%

Ιρλανδία 13% από 13,3%

Δανία 13% από 16,1%

Αυστρία 13,1% από 14,6%

Φινλανδία 14,9% από 17,7%

Ευρωζώνη 15,1% από 17,9%

Πορτογαλία 15,5% από 20%

Γαλλία 15,9% από 17,2%

Ολλανδία 16% από 18,4%

Σλοβενία 16% από 19,8%

Κροατία 16,1% από 18,3%

ΕΕ 16,6% από 19,6%

Βουλγαρία 17,1% από 22,2%

Βέλγιο 17,5% από 20,7%

Γερμανία 18% από 22,9%

Τσεχία 18% από 24,6%

Σουηδία 18,3% από 21%

Ρουμανία 20,1% από 22,2%

Λετονία 20,1% από 24,3%

Πολωνία 20,6% από 25,1%

Λιθουανία 21,1% από 27,5%

Εσθονία 23,8% από 25,5%

Σλοβακία 26,1% από 29,1%

Ουγγαρία 38,5% από 45,1%

Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται αλλά τα μέτρα μας αποδίδουν καρπούς και μόνον όσοι έχουν πολιτικό συμφέρον δεν το αναγνωρίζουν».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα