Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Cibum LEARNING: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το online Food Safety Culture Advanced Training Course

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηCibum LEARNING: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το online Food Safety Culture Advanced Training Course
spot_img

Μεγάλος ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Σήμερα στις 14.00 ξεκίνησε με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων το online Food Safety Culture Advanced Training Course στο πλαίσιο του  προγράμματος cibum LEARNING. Εκπαιδευτής είναι ο Νίκος Γδοντέλης Βιολόγος MSc Food Science, με πολυετή εμπειρία στην συμβουλευτική Ασφάλειας Τροφίμων και την εκπαίδευση. Συνιδρυτής του cibum και Γενικός Διευθυντής της AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΕ.

Το θέμα είναι η Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων και το παρακολουθούν στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και υλικών συσκευασίας, επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Έχει ήδη επεξηγηθεί ήδη επεξηγηθεί με απλά λόγια η έννοια του Food Safety Culture (FSC) και τώρα αναλύονται βασικοί πυλώνες του Food Safety Culture. Θα ακολουθήσει η ανάλυση των απαιτήσεων των προτύπων και της νομοθεσίας, η παρουσίαση εργαλειοθήκης μετρήσεων σχετικών με την Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων και το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί στις 17.00 με σχεδιασμό τον σχεδιασμό ενός FS Culture Improvement Action Plan.

Επιχειρώντας το ορισμό της Κουλτούρας (Νοοτροπίας) για την Ασφάλεια Τροφίμων, αναφέρεται πως είναι:

Τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων σε μια επιχείρηση τροφίμων για την ασφάλεια των τροφίμων. Για την σημασία της και το πως επιτυγχάνεται.

Το σύνολο των αυθόρμητων συμπεριφορών ασφάλειας τροφίμων που συμβαίνουν σε τακτική βάση. Οι εργαζόμενοι ‘’μαθαίνουν’’ αυτές τις συμπεριφορές συνήθως από μη επίσημες εκπαιδευτικές οδούς. 

Επιπλέον τονίστηκε πως ‘’Δεν υπάρχει επιχείρηση χωρίς Κουλτούρα Ασφάλειας Τροφίμων.’’

Και εισάγεται μια εξίσωση στις επιχειρήσεις τροφίμων

Food Safety = [Food Science + Organizational Culture Science + Social Science + Business Science

και αναλύονται ζητήματα όπως

  • Ηθική
  • Συμβάντα ΑΤ οδηγούν σε επιχειρησιακά ρίσκα
  • Το τμήμα QA/QC δεν είναι αστυνομικό τμήμα
  • Συμμόρφωση και έλεγχος vs πρόβλεψη και πρόληψη
  • Έλλειμμα στην πραγματική ‘’εμπλοκή’’ των εργαζομένων
  • Οι εργαζόμενοι βάσης δεν είναι ‘’μανιτάρια’’
  • Προβληματικό ισοζύγιο Θετικών και Αρνητικών αντιδράσεων
  • Προσωποποιημένη ‘’διαχείριση’’ επάιδευση εργαζομένων
  • Ηγεσία και ‘’Walk the Talk’’
  • Πρόσφορο έδαφος για χαμηλό Food Safety Performance στην Ελλάδα  

Απομένουν 2 ακόμη ημερομηνίες για σεμινάρια με ανοιχτές θέσεις.

Classroom: 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (14.00 – 17.00)

Online: 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 (12.00 – 15.00)

Ενημερωθείτε στο https://cibum.gr/seminaria/cibumlearning-food-safety-culture-advanced-training-course/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο