ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι ελληνικές αρχές δέσμευσαν εγκαίρως φορτίο με επικίνδυνα μαυρομάτικα φασόλια

Οι ελληνικές αρχές δέσμευσαν εγκαίρως φορτίο με επικίνδυνα μαυρομάτικα φασόλια

1 λεπτά ανάγνωσης

Ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα – Το φορτίο δεσμεύτηκε στα σύνορα.

Μπλόκο σε επικίνδυνα μαυρομάτικα φασόλια από τις ελληνικές αρχές, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των οποίων τα φασόλια δεν πρόλαβαν να φτάσουν στα ελληνικά νοικοκυριά.

- Advertisement -

Οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν χθες την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF για επικίνδυνα μαυρομάτικα φασόλια προέλευσης Μαδαγασκάρης.

Τα επικίνδυνα προϊόντα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στα σύνορα της χώρας και το φορτίο δεσμεύθηκε. Σύμφωνα με την ειδοποίηση στο εισαγόμενο φορτίο εντοπίστηκε Chlorpyrifos ένα οργανοφωσφορικό φυτοφάρμακο το οποίο έχει απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2020, μετά από γνωμοδότηση της  EFSA η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως έχει «δυνητικές» γονιδιοτοξικές επιδράσεις (επιβλαβείς για το DNA των κυττάρων) και είναι τοξικά για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο.

- Advertisement -

Να σημειωθεί πως ο κίνδυνος στη RASFF χαρακτηρίστηκε σοβαρός.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κοτόπουλο: Τι φταίει και αυξάνονται οι γαστρεντερίτιδες από την κατανάλωσή του;

Οι μεγάλες μονάδες βιομηχανικής πτηνοτροφίας φαίνεται ότι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την εξέλιξη και την εξάπλωση επικίνδυνων βακτηρίων

Μπορεί να κολλήσουμε ηπατίτιδα Ε από το χοιρινό κρέας; Αυτό υποστηρίζει η νέα αξιολόγηση στο Food Risk Assess Europe

Νέα αξιολόγηση αναλύει τον ρόλο του χοιρινού κρέατος στη μετάδοση της ηπατίτιδας Ε και τις διαθέσιμες στρατηγικές ελέγχου.

Νερό βρύσης σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκους και χημικές υπερβάσεις – Εισαγγελική έρευνα (έγγραφα)

Προκαταρκτικές εξετάσεις για πιθανές ευθύνες μετά τις καταγγελίες κατοίκων και τις αναλύσεις που έδειξαν προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής και στον Δήμο Βόλβης