Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική δηλητηρίαση από μανιτάρια Morel με 2 νεκρούς από άγνωστο παθογόνο στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΜαζική δηλητηρίαση από μανιτάρια Morel με 2 νεκρούς από άγνωστο παθογόνο στις ΗΠΑ
spot_img

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εστιατορίου, όσοι έφαγαν εκεί μεταξύ 31 Μαρτίου και 17 Απριλίου, μπορεί να έχουν εκτεθεί στο επικίνδυνο παθογόνο, που πιθανώς βρισκόταν στα μανιτάρια Morel που σέρβιρε.

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι θαμώνες του καταστήματος Dave’s Sushi στην Μοντάνα στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχει πιθανότητα έκθεσής τους σε ένα άγνωστο μεν, αλλά θανατηφόρο παθογόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εστιατορίου, όσοι έφαγαν εκεί μεταξύ 31 Μαρτίου και 17 Απριλίου, μπορεί να έχουν εκτεθεί στο επικίνδυνο παθογόνο, που πιθανώς βρισκόταν στα μανιτάρια Morel που σέρβιρε. 

Αν και δεν είναι βέβαιο, τα μανιτάρια φαίνεται να σερβίρονταν μόνο στο υποκατάστημα της αλυσίδας Dave’s στη Μοντάνα , σύμφωνα με ανακοίνωση αοό το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (DPHHS). 

Αναφέρεται, επίσης, πως τα μανιτάρια καλλιεργήθηκαν στην Κίνα, στάλθηκαν σε έναν διανομέα στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια διανεμήθηκαν σε πολλές πολιτείες. 

Τα μανιτάρια Morel βρίσκονται συχνά σε κάποιες λαϊκές αγορές και σε ειδικευμένα καταστήματα. Είναι εύθραυστα και αντιστέκονται στην καλλιέργεια, για αυτό και είναι πολύ ακριβότερα από άλλα μανιτάρια. Τα Morel πρέπει να αποθηκεύονται σε μια χάρτινη σακούλα στο ψυγείο όσο είναι άπλυτα και να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί χαλάνε γρήγορα.

Μέχρι σήμερα, δύο πελάτες που κατανάλωσαν τα μανιτάρια έχουν πεθάνει λόγω της έκθεσης και 30 έχουν αρρωστήσει, ενώ ορισμένοι χρειάστηκαν νοσηλεία. Για όλους, τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν είτε μέσα σε μισή ώρα έως τεσσερισήμισι ώρες μετά την κατανάλωση του σούσι με μανιτάρια Morel.

Σύμφωνα με έναν δικηγόρο ειδικό σε θέματα τροφικής δηλητηρίασης ονόματι Ρον Σάιμον, αυτός ο τύπος εστίας είναι σπάνιος, καθώς συνήθως το παθογόνο είναι γνωστό, ενώ εν τοιαύτη περιπτώσει ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα αποτελέσματα της τοξικολογίας και της νεκροτομής να εκκρεμούν. 

Παράλληλα, το εστιατόριο συνεργάζεται πλήρως με το Υπουργείο Υγείας Πόλης-Κομητείας Gallatin και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα