Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Πόλεμος” για μια θέση σουπερμάρκετ – Ήττα της Tesco στη νομική διαμάχη κατά καινούριου καταστήματος της Asda

ΑρχικήΝέα"Πόλεμος" για μια θέση σουπερμάρκετ - Ήττα της Tesco στη νομική διαμάχη κατά καινούριου καταστήματος της Asda
spot_img

Η Tesco αιτήθηκε να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο η τοπική αρχή εφάρμοσε τη σχετική πολιτική σχεδιασμού σε καινούριο κατάστημα της Asda.

Hττήθηκε η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco, η οποία είχε ξεκινήσει νομική διαμάχη ενάντια στην ανταγωνιστική της, Asda, εξαιτίας μιας άδειας σχεδιασμού για την κατασκευή ενός νέου υπερκαταστήματος.

Ο προϋπολογισμός για το κατάστημα που ήθελε να ανοίξει η Asda υπολογίζεται στα 20 εκατ. περίπου ευρώ και πρόκειται για ένα νέο σούπερ μάρκετ και πρατήριο βενζίνης στην πρώην τοποθεσία Nortel στο Monkstown Industrial Estate της Βόρειας Ιρλανδίας, που έλαβε έγκριση τον Φεβρουάριο του 2021. Αναμένεται να δημιουργήσει έως και 250 θέσεις εργασίας.

Η Tesco Stores Ltd, όμως, αιτήθηκε να εξεταστεί ξανά ο τρόπος με τον οποίο η τοπική αρχή εφάρμοσε τη σχετική πολιτική σχεδιασμού, κινούμενη δικαστικά με το επιχείρημα ότι δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές τοποθεσίες στα κέντρα των πόλεων.

Σύμφωνα με την περίπτωση της Tesco, το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε λανθασμένα στο συμπέρασμα ότι μια πιθανή εναλλακτική τοποθεσία στο Abbey Trading Center (ATC) στην οδό Longwood Road- δηλαδή εντός αστικού κέντρου- δεν ήταν διαθέσιμη, επομένως δεν διερεύνησε και δεν εξέτασε ζητήματα καταλληλόλητας και βιωσιμότητας, αναφέρει ο ιστότοπος News Letter UK.

To δικαστήριο, επομένως, απέρριψε την αμφισβήτηση της Tesco τον περασμένο Οκτώβριο, αφού προέκυψε πως η Asda είχε εξετάσει και άλλες τοποθεσίες και η απόφαση σχεδιασμού έγινε μετά από προσεκτική μελέτη διαφόρων παραγόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα