Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνο spread αμυγδάλου εξάγεται από την Ελλάδα – Πιθανότητα νοθείας!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπικίνδυνο spread αμυγδάλου εξάγεται από την Ελλάδα – Πιθανότητα νοθείας!
spot_img

Ειδοποιήσεις ανάκλησης – Ενημέρωση RASFF από τη Αυστρία – Εξάγεται σε 3 χώρες.

Η Αυστρία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για επικίνδυνο άλειμμα αμυγδάλου που παράγεται στην Ελλάδα και εξάγεται σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία.

Η Αυστρία κινητοποιήθηκε όταν καταναλωτής που έφαγε το προϊόν παρουσίασε αλλεργική αντίδραση: σφίξιμο στο λαιμό, ναυτία, κοιλιακό άλγος, επαναλαμβανόμενοι έμετοι, φτέρνισμα, βουλωμένη μύτη και εξάνθημα στην κοιλιά.

Μέσα στο προϊόν εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα φιστικιών χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα. Το άλειμμα αμυγδάλου σύμφωνα με την RASFF, περιέχει μέχρι περίπου 6% φιστίκια (αραχίδες) ποσοστό που παραπέμπει σε νοθεία και όχι σε επιμόλυνση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης του Αυστριακού σουπερμάρκετ HOFER η ονομασία του προϊόντος στη Γερμανία είναι NATUR aktiv BIO Mandelmus Sorte Weiß. “Η HOFER και ο προμηθευτής της HMF Food Production GmbH & Co KG ανακαλούν το είδος “NATUR aktiv ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ βούτυρο αμυγδάλου, λευκή ποικιλία” με την ημερομηνία best before στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 και 29 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το υπό εξέταση προϊόν, περιέχει φιστίκια και κάσσιους. Λόγω της πιθανής αλλεργικής αντίδρασης από την κατανάλωση, τα άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς ή φιστίκια θα πρέπει να προσέχουν την ανάκληση και να μην καταναλώνουν το προσβεβλημένο προϊόν σε καμία περίπτωση. Για άτομα χωρίς αλλεργία σε φιστίκια ή ξηρούς καρπούς, το προϊόν εξακολουθεί να είναι πλήρως κατάλληλο για κατανάλωση”.

Και στην Ελβετία το σουπερμάρκετ ALDΙ εξέδωσε ανακοίνωση ανάκληση για το ίδιο προϊόν: “Η ALDI SUISSE ενημέρωσε το καντονιακό εργαστήριο του St. Gallen και το Federal Food Safety and Veterinary Office BLV ότι έχουν εντοπιστεί φιστίκια και κάσιους στο προϊόν Natur aktiv βιολογικό βούτυρο αμυγδάλου – ποικιλία “λευκό”. Δεν μπορεί να αποκλειστεί o κίνδυνος για την υγεία. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών FSVO συνιστά να μην καταναλώνετε το επηρεαζόμενο προϊόν. Η ALDI SUISSE αφαίρεσε αμέσως το επηρεαζόμενο προϊόν από την πώληση και ξεκίνησε μια ανάκληση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα