Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασπαρτάμη: Η Pepsi δεν προτίθεται να αλλάξει χαρτοφυλάκιο παρά την απόφαση του ΠΟΥ

ΑρχικήΝέαΑσπαρτάμη: Η Pepsi δεν προτίθεται να αλλάξει χαρτοφυλάκιο παρά την απόφαση του ΠΟΥ
spot_img

Δηλώσεις του Οικονομικού Διευθυντή της Pepsi Hugh Jonston στο Reuters.

Η PepsiCo διά του εκπροσώπου της είπε ότι δεν θα αλλάξει τo χαρτοφυλάκιο στα προϊόντα της μετά την αποκάλυψη πως ο ΠΟΥ θα κατατάξει την ασπαρτάμη στη λίστα με τα «πιθανώς καρκινογόνα».

Πριν λίγες ημέρες το Reuters σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκάλυψε ότι η ασπαρτάμη- τεχνητό γλυκαντικό που προστίθεται σε μια πληθώρα τροφίμων και ποτών αναμένεται να καταταχθεί ως πιθανώς καρκινογόνος προκαλώντας πολλές αντιδράσεις και αναταράξεις στην παγκόσμια  βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Ως γλυκαντικό η ασπαρτάμη επιλέγεται για την παραγωγή τροφίμων, όπως όπως τσίχλες, καραμέλες, δημητριακά πρωινού, κατεψυγμένα επιδόρπια και είδη ζελέ, αλλά και διάσημα αναψυκτικά, όπως Coca-Cola διαίτης (με λίγη και μηδέν ζάχαρη), αλλά και της Sprite χωρίς ζάχαρη. Υπολογίζεται ότι η γλυκύτητα που προσφέρει είναι 200 φορές μεγαλύτερη από τη ζάχαρη.

Σήμερα ο Οικονομικός Διευθυντής της Pepsi Hugh Jonston, δήλωσε πως «Δεν έχουμε σχέδια να αλλάξουμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με την ασπαρτάμη», αναφέρει το Reuters.

Ο Johnston σημείωσε ότι είχαν γίνει πάνω από 100 μελέτες για την ασπαρτάμη, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές ως συστατικό.

«Σε μεγάλο βαθμό το βάρος των επιστημονικών στοιχείων υποδηλώνει ότι η ασπαρτάμη είναι ασφαλής ως συστατικό και προφανώς έχει το πλεονέκτημα με μηδενικές θερμίδες», πρόσθεσε.

Η PepsiCo ήταν μία από τις εταιρείες που χρησιμοποίησαν το γλυκαντικό στις αναψυκτικές της διαίτης στις ΗΠΑ, αλλά το αφαίρεσαν το 2019. Η εταιρεία το επανέφερε ένα χρόνο αργότερα, αλλά αφαίρεσε ξανά το συστατικό το 2020.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ασπαρτάμη είναι ένα γλυκαντικό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά γλυκαντικά που χρησιμοποιούμε και ειλικρινά είναι σχετικά εύκολο για εμάς να αλλάξουμε γλυκαντικά εάν γινόταν κάτι που ήταν σημαντικό να κάνουμε“, πρόσθεσε ο Johnston.

Πριν λίγες ημέρες, η Coca Cola,  σχολιάζοντας την εξέλιξη σχετικά με την ασπαρτάμη είχε δηλώσει πως οι συνέπειες για τον κολοσσό αναψυκτικών θα είναι βραχυπρόθεσμες λόγω της κλίμακας παραγωγής του. Επεσήμανε δε πως η μετάβαση για την εταιρία σε ένα φυσικό γλυκαντικό θα είναι ευκολότερη από πολλές άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν ασπαρτάμη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο