Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ακαδημία Πτηνοτροφίας, από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά» – Προθεσμία αιτήσεων

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΑκαδημία Πτηνοτροφίας, από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά» - Προθεσμία αιτήσεων
spot_img

Η λειτουργία ξεκινά στη Χαλκίδα από τις 11 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Από τη Χαλκίδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Ακαδημία Πτηνοτροφίας του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία στη συνέχεια θα υλοποιηθεί και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της ‘Αρτας και των Ιωαννίνων, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

   Ο πρώτος κύκλος, στην περιοχή της Χαλκίδας, θα υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Κυριακή, 30 Ιουλίου.

   Μέσω της δράσης θα δοθεί η δυνατότητα σε εκατό νέες και νέους πτηνοτρόφους να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών.

   Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι κατάρτισης των είκοσι πέντε ατόμων, με τον κάθε κύκλο να αντιστοιχεί σε μια περιοχή υλοποίησης. Ο κάθε κύκλος θα έχει διάρκεια 40 ωρών, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες την πρακτική άσκηση. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

   Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, «η εφαρμογή των μαθησιακών αποτελεσμάτων της Ακαδημίας από τους εκπαιδευόμενους-παραγωγούς θα φέρει οφέλη ως προς τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονάδων τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία».

   Η Ακαδημία Πτηνοτροφίας αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

   Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), με την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, με επικεφαλής τον καθηγητή του ΓΠΑ, Μιχάλη Γκολιομύτη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Rework: το κοινό μυστικό της βιομηχανίας τροφίμων και η άγνωστη πρακτική για τους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα