Το ελληνικό γιαούρτι κλέβει την παράσταση και στην πίτσα.
Η εταιρεία yough! κυκλοφόρησε την πρώτη κατεψυγμένη πίτσα με ζύμη από ελληνικό γιαούρτι και όπως ισχυρίζεται, είναι η πρώτη ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά: γιαούρτι και αλεύρι. Η πρωτοπόρα πίτσα περιέχει 30 γραμμάρια πρωτεΐνης και κάτω από 500 θερμίδες. Διατίθεται σε δύο γεύσεις, πεπερόνι γαλοπούλα και μοτσαρέλα ενώ ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει και σκέτη τη ζύμη χωρίς επικάλυψη.
Το γιαούρτι που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι στραγγιστό ελληνικό χωρίς λιπαρά και βιολογικό αλεύρι σίτου και μπέικιν μπάουντερ.
Ο Τζέισον Μίλερ, COO και συνιδρυτής της εταιρείας, είπε στο Food Dive ότι η ομάδα δημιουργών άρχισε να πειραματίζεται με το ελληνικό γιαούρτι στη ζύμη όταν η τάση των συνταγών «ζύμης δύο συστατικών» έγινε viral στα social media κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
“Το Yogurt Dough μας αλλάζει το παιχνίδι ακόμα και πέρα από τον κόσμο της πίτσας. Φτιαγμένη από ένα απλό μείγμα ελληνικού γιαουρτιού και 100% βιολογικό αλεύρι σίτου, αυτή η ζύμη είναι σαν μια αφράτη μπουκιά του ουρανού. Πείτε αντίο στα λιπαρά, βαριά προϊόντα και γεια σε μια πιο ελαφριά και υγιεινή εναλλακτική” αναφέρει στην ιστοσελίδα της η yough!.